Пропоную приготувати дуже смачну рибну страву - скумбрія з сиром, запечена у духовці.
Ингредиенты
- скумбрія 2 шт.
- сир твердий (тертий) 100 г.
- часник(зубці) 4-5 шт.
- базилік
- олія оливкова
- лимони
- спеції
- петрушка
Рибу спочатку потрібно розморозити, відрізати голову і хвіст,акуратно видалити всі кісточки, особливо реберні. Філе трохи посолити і поперчити. Видавити на філе сік з половинки лимона. Залишити філе на 10-15 хвилин.
Поки маринується риба, готуємо сирний соус. Сир натерти на середній терці. Часник очистити. Петрушку і базилік — обірвати листочки і дрібно нарізати. Скласти сир, часник і зелень в посудину, додати 1 ст.л. оливкової олії, дрібку чорного перцю. Свіжий базилік і петрушку можна замінити сухими сумішами. Добре перемішати.
Мариноване філе скумбрії обсушити серветкою і змастити невеликою кількістю оливкової олії. Викласти філе на розігріту решітку. У домашніх умовах решітка відмінно замінюється сковорідкою-гриль, відмінна і практична річ на кухні.
Смажити філе на розігрітій сковорідці з обох сторін по 5-6 хвилин, бажано періодично притискаючи лопаткою.
Тепер викласти її у форму для запікання і посипати сиром.
Поставити форму з рибою в розігріту до 200 градусів духовку і запікати 10 хвилин. За цей час сир розплавиться і утвориться дуже апетитна корочка.
Комментарии
следить за комментариямиОбожнюю запечену скумбрію! Але запікала цілу з лимоном, а тепер обов'язково спробую філе з сиром.
Дуже смачно виходить, рекомендую спробувати і чекаю на враження