Важко уявити смачний курячий бульйон з домашньої курки чи півня без домашньої локшини, в яку закладене тепло рук і любов!
Смачна родинна страва.
Для бульйону:
- Курка(півень) домашні 1 кг
- Цибуля 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Корінь петрушки,пастернака сухі або свіжі
- Перець чорний горошком 10-12 шт.
- Духм'яний перець 5-6 шт.
- Гвоздика 1 шт.
- Лаврове листя 1 шт.
Курку порізати на порційні куски,помити та поставити варити на середній вогонь.
Коли почне закипати зняти шумовиння.
Зробити маленький вогонь,додати перці, гвоздику, цибулю в лушпинні, коріння петрушки(в мене вимиті та висушені) та моркву.
Я одну моркву чищу і ріжу на 2-3 частини поперек і так кидаю в курячий бульйон на початку.
Варити курячий бульйон годину-півтори,залежить від віку курки чи півня(в мене молоденький та худенький півник))))
Для локшини:
- Борошно пшеничне 10 ст.л. без верху
- Яйце куряче домашнє 1 шт.
- Вода джерельна 1 ст. л.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- сіль 1 дрібка
Просіяти борошно в глибоку миску і зробити ямку, ямку посолити.
Вбити в ямку куряче домашнє яйце.
Додати до яйця 1 ст.л. води і олії.
Я використовую шкаралупу половини яйця, щоб не мастити ложку))) там приблизно влазить 1 ст.л.
Виделкою все добре перемішати починаючи з середини за годинниковою стрілкою.
Якщо Вам подобається більш м'яка локшина, потрібно додати до борошна більше води.
Висипати борошно перемішане з яйцем,водою та олією на дощечку.
Зібрати тісто до купки.
Я люблю локшину в бульйоні типу італійської з твердих сортів! Ось цей рецепт дуже нагадує Локшину з твердих сортів., а якщо потрібна локшина ніжніша- додайте більше води! На фото видно, що замісити таке тісто не легко і тільки руками! Хлібопічка таке круте тісто не замісить, бо у неї немає функції "тепло рук"!
Добре вимісити тісто для локшини руками.
Праця важка,але вона того вартує.
Замотати тісто для локшини в плівку та залишити на столі на 15-20 хвилин.
Є багато способів нарізки домашньої локшини для курячого бульйону.
Я покажу Вам найпростіший спосіб для мене.
Розрізати відпочивше тісто на 4 частини.
Видно що тісто стало однорідним.
Тонко розкачати кожен кусочок тіста для локшини.
Пересипати коржі з тіста борошном та накласти один на один.
Скрутити коржики з тіста в рулет.
З такої кількості тіста локшини вистачить на 3-4 літри курячого бульйону.
Нарізати тісто на домашню локшину під кутом бажаної ширини. Пересипати нарізану локшину борошном та залишити щоб підсохла, хоч на 30 хвилин.
Або використовуйте сушку темп. 35 градусів.
За 5-10 хвилин до того,як виключити бульйон, я додаю ще 1 моркву нарізану кружечками та лаврове листя. Коли бульйон виключаю то викидаю листя і цибулю в смітник.
Локшину потрібно буде зварити окремо,щоб від борошна бульйон не став мутним.
Викласти в тарілку зварену домашню локшину, кусок курки, посипати подрібненою зеленню кропу чи петрушки.
Залити локшину з куркою гарячим бульйоном та одразу подавати!
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямисмачно по-домашньому
дякую!
Как же это вкусно с домашней курочкой! А с домашней лапшой... просто слов нет!
Инн, а это тесто такое же, как для пельменей?
почти))) составляющие те же,пропорции другие! в моем пельменном еще молоко один из главных ингредиентов!
http://www.chef.com.ua/recepty/meat/pelmeni-s-nezhnejshim-testom-ili-idealnoe-testo-dlya-pelmenej-i-varenikov-2787.html#.VenReTn7SKo
Я люблю лапшу в бульйоне типа итальянской из твердых сортов! вот этот рецепт очень напоминает локшину из твердых сортов., а если нужна лапша помягче- добавь больше воды! На фото видно,что замесить такое тесто не легко и только руками! хлебопечка такое крутое тесто не замесит,бо у нее нет функции "тепло рук"!
Я только хотела сказать, что можно хлебопечку озадачить...Для пельменей-то она мне месит.
можно,но замесить пельменное и насушит на полгода вперед! Кстати,сухую домашнюю лапшу рекомендую хранить в пакете в морозилке!
аж добавила в описании наш диалог))))))))))