М'ясний хлібець (заєць фальшивий)

Автор: gutka 26 Августа 2015
М'ясний хлібець (заєць фальшивий)
Хлібець або заєць - це м'ясний фарш, який запікається в печі з різними начинками у попередньо підготовленій формі. Готують цю смачну та ароматну страву до свят і подають "заєць" нарізаний шматочками.

Ингредиенты

  • фарш свинний 400 г.
  • яйця курячі 2 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 ш
  • два-три шматочки батона (вчорашнього)
  • молоко 100-125 мл.
  • крупа манна 1,5 ст. л.
  • зубчик часнику
  • сіль та перць за смаком
  • дрібка мускатного горіху
  • кмин 0,5-1 ч.л.
  • олія рослинна 1 ст. л.
  • вершкове масло для форми
  • мелені сухарі 1-2 ст. л.
  • крім того:
  • морква 2-3 шт.
  • масло вершкове 1-2 ст. л.
  • варені яйця 3 шт
Батон залити підігрітим молоком, аби розмок.
Половину цибулі дрібно порізати та підсмажити на пательні до прозорості.
М'ясо (у мене свинна шинка) потрібно порізати дрібними шматочками та перемолоти на м'ясорубці разом з цибулею (половину сирої цибулі, а половину підсмаженої на олії),  перемелюю двічі. За другим разом додаю до фаршу ще булку.
До фаршу додати пропущений через прес зубчик два часнику, дрібку меленого мускатного горіху, сіль та перець за смаком. Перемішати до однорідності.  
Для фаршу можете використати будь-яке м'ясо. Зі свининою більш ситно і калорійно, з телятиною та курятиною делікатніше, але я додаю тоді до фаршу ще шматочок сала. Порада: якщо перекручуєте м'ясо на фарш вдома, залиште його на кілька хвилин в морозильній камері, охолоджене м'ясо легше піддається механічні обробці.
До суміші додати два яйця, кмин та гарно вимішати (можна руками).
Додати до готового фаршу манку і дати хвилин 15-20 постояти в прохолодному місці.
Форму (можна, як на кекс або як  у мене одноразова, з харчової фольги на 900 мл) змастити маслом та щедро посипати сухарями.
Моркву натерти на середній терці і притушити на вершковому маслі.
На дно форми викласти половину фаршу, посередині викласти шар моркви та зробити в ньому заглиблення, куди викласти вкруту зварені та почищені яйця.
Зверху на яйця викласти шар моркви і решту фаршу.
Запікати хлібець 45-50 хв при 180 ˚С.
Далі духовку вимкнути, а "зайця" залишити в ній ще на хвилин 15.
Готовий хлібець вийняти з духовки та залишити "відпочити" на 15-20 хв при кімнатній температурі. 
Можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Нарізати гострим ножем.
Подавати з улюбленим гарніром або салатом.
Смачного!
65

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Андрей 26 Августа 2015
# +1

Красивый "фальшивый заяц"! Ну, у меня с детства это блюдо так называется. Супер! 

gutka 26 Августа 2015
# 0

Спасибо)))

Innochka 27 Августа 2015
# +1

Дуже гарный 

gutka 27 Августа 2015
# 0

дякую і смачненький))) готувала думала вистачить на два дні їсти, але вистачило лише на обід (разом з картопляним пюре для 3-х чоловік)

Innochka 27 Августа 2015
# +1

Звичайно на довго не вистачить, така смакота 

Люсика 18 Октября 2015
# 0

Дуже гарний. Він зверху чимось змащений?

gutka 18 Октября 2015
# 0

дякую, зверху нічим додатково не змащувала.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014