Гостра закуска з квашено-солених лаймів, які смакують в якості закуски і застосовуються, як приправа в усіх солених стравах, де використовується лимон чи лайм.
Дуже популярна закуска в Єгипті,Тунісі і т.д.
Хтось солить огірки, а я вже добралася до лайму :)
Потрібно:
- Лайм (мілкий) 1-літ. банка
- Вода 1 літр
Помити лайм,залити водою та варити 7 хвилин на повільному вогні. Залишити у воді, в якій варився лайм на дві доби в холодильнику,після того,як остигне лайм з водою.
Це потрібно для того,щоб шкірка стала м'якою і віддала гіркоту притаманну цитрусовим.
Для першого варианту потрібно:
- Банка 750 мл 1 шт.
- Паприка 1 ч.л.
- Перцюга свіжа подрібнена 2 ч.л.
- Вода 300 мл
- Сіль 3 ст. л.
- Шафран 1/2 ч.л.
В холодній кипяченій воді розчинити сіль.
Додати паприку,перцюгу,шафран та розмішати.
Щільно в банку скласти лайм.
Якщо не вистачить розсолу, то розвести ще воду з сіллю( на 100г води 1 ст.л. солі)
Для другого варианту потрібно:
- Банка 500 мл 1 шт.
- Лаврове листя 2 шт.
- Перець духмяний 8 шт.
- Перець чорний горошком 15 шт.
- Кумін в зернах (тмін) 1 ч.л.
- Перець чилі (цілий) 1 шт.
- Вода 200 мл.
- Сіль 2 ст. л.
Скласти лайм в банку зі спеціями і залити соляним розсолом, додати в банку перцюгу.
Закрити банки з лаймом кришками та залишити при кімнатній температурі на 7-10 днів.
Далі зберігається в холодильнику 1 рік.
З соленим лаймом Ваші страви заграють новими смаками.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОтож! Хтось огірки-помидори солить, а тебе на екзотику тягне! Це все твої подорожі. Я теж всюди пробую те, чого в нас немає. Іннуш, а лайм кислий залишається, чи трохі сіль пом'ягшує смак? Бідненький, зварився, пожовтів...
Кисло-пом'якшений Обварюється тільки шкірка, в середині залишається як свіжий.
Під 50 грам супер закусочка
Дороговато выходит.
Подарок друзей, 1.5 кг лайма