Гострі і запашніі з солодкуватим присмаком консервовані огірочки з медом.
Потрібно для маринаду:
- Вода 1,2 л
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Мед натуральний 2 ст. л.
- Оцет 200 мл
Підготувати три літрові стерилізовані банки і кришки.
У каструлю з водою влити фільтровану воду додати цукор та сіль. Коли вода закипить додати мед та оцет, добре перемішати.
В банки на дно покласти парасольку кропу,порізаний пластинками часник, духм'яний перчик і маленький перчик чилі.
Огірки свіжі (попередньо можна замочити в холодній воді на 2 години) скласти щільно в літрові банки та залити гарячим маринадом, накрити стерилізованими кришками та залишити на 20 хвилин.
Огірочки краще чим найменьші, в мене які були :)
Маринаду вистачить на три літрові банки.
Каструлю з водою для стерилізації з килимком, нагріти на вогні.
Стерилізувати огірки з медом після того,як закипить вода в каструлі 10 хвилин.
Закатати, перегорнути догори дном і накрити пледом до повного остигання.
Комментарии
следить за комментариямиПойду, отберу корзинку с огурцами, а то по закону подлости выберут и сьедят самые маленькие. Иннуш, всё хотела спросить, что это за фон у тебя такой, соломенный?
А что, плохой? в далеком детстве, в селе моя бабушка, когда-то в кастрюлю для стерилизации вместо тряпочного коврика сено ложила, и банки в ящики складывала и сеном перелаживала, и так в погреб опускали. С тех пор у меня консервация ассоциируется с сеном и ностальгией по детству и каникулах в селе...Оттуда и идея.
но,чесно говоря, задумка для меня была провальной, не думала что мой муж найдет мне сено в городе
А он нашёл! У вас просто семья волшебников. Красотень такая на фото из-за этой соломки! А мне яблоки в стружке древесной зимой в ящиках по детству помнятся. Стоп, что ты про стерилизацию — на сене...сейчас убирают зерновые, надо за городом соломки набрать. Классная идея!
Да, только у бабушки была четырехведёрная кастрюля, которая стояла на уличной чугунной плите,кипела на дровах, и влазило в ту каструлю не только сено, а еще и четыре 3-х литровые банки
Доречі, дуже вийшли цікаві на смак огірочки. Щось між маринованими і квашеними. На олів'є, шубу, солянку можуть піти замість квашених. Нам сподобались, буду ще консервувати.