Сливова аджика / Аджика из слив

Автор: richinna 3 Сентября 2015
Сливова аджика / Аджика из слив
Настільки простий рецепт з мінімальною кількістю складових,що ніколи би не подумала, що вийде така смачна та цікава аджика-соус із слив.

Потрібно:

  • Перцюга 3 шт.
  • Часник 150 г
  • Сливи без кісток 2 кг
  • Цукор 200 г
  • Сіль 2 ст. л.
  • Томатна паста( готова) з верхом 2 ст.л.
  • Перць чілі(порошок) 1/2 ч.л.
  • Яблучний оцет 2 ст. л.
Через мясорубку перкрутити сливи, часник, перцюгу. Або перебити блендером в декілька етапів.
Вилити суміш для аджики в (не алюміневу) каструлю.
Додати до аджики зі слив  цукор,сіль та томатну пасту. 
В мене паста зберігається в морозилці, замучилась я її викидати(((
Куплену пасту,викидаю з скляної банки в пластиковий лоток та заморожую,беру коли і скільки треба, вона не замерзає на "камінь" і добре береться ложкою.
З моменту коли аджика зі слив закіпить, її потрібно варити на повільному вогні не більше 20-ти хвилин. За 5 хвилин до кінця додати оцет.
Я ще разок блендернула ногою)))
Розлити в стерелізовані банки та закатати, переверрнути догори дном, остудити.
Аджика-соус зі слив підходить до всього!







Смачного!
55

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 3 Сентября 2015
# 0

Ух-ты! Такое еще не пробовала

richinna 3 Сентября 2015
# 0

Меня муж спросил, а что там еще кроме слив есть,такой классный вкус и аромат... а я себе думаю..особо и не упражнялась,как с ткемали или т.п. а соус отменный!

konfairy 4 Сентября 2015
# 0

Да-да, вот такие у меня сливы. Пойду ещё наберу на твою аджику!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014