Аматрічана - італійський соус, основними компонентами якого є свиняча щоковина гуанчале, сир пекоріно і помідори. Названий на честь містечка Аматріче в провінції Рієті регіону Лаціо.
Я замінила подібними інгридієнтами, які доступні в Україні, та вийшли дуже смачні спагетті з соусом Аматрічана.
Потрібно на 3 порії:
- Спагетті з твердих сортів пшениці 300 г
- Сіль, оливкова олія за смаком
У велику каструлю налити воду та посолити.
Поставити на вогонь і дати закипіти.
Додати ложку оливкової олії і варити спагетті за інструкцією.
Для соусу Аматрічана:
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Цибуля невелика 1/2 шт.
- Перцюга (свіжа) 1 г
- Баки (щоковина) копчені 150 г
- Базилік свіжий 15 листочків
- Біле вино 50 мл
- Сіль,чорний перець за смаком
- Овечий сир (бринза) 6 ст. л.
- Томатний свіжовичавлений сік 500 мл
- Базилік свіжий для подачі
Оливкову олію розігріти та додати нарізану цибулю та перцюгу. Потушкувати до прозорості цибулі.
Додати в сковороду порізані кубиком або смужками копчені баки.
Смажити декілька хвилин,щоб розтопився жир з щоковини.
Влити біле сухе вино та дати випаруватися алкоголю.
Додати до сковороди нарізаний свіжий базилік.
та влити томатний сік або розім'яті з соком
помідори по-італійськи. Посолити та поперчити соус Аматрічана. Вимкнути через 2 хвилини.
Зварені спагетті відкинути на друшляк та повернути в каструлю.
Вилити соус Аматрічана до пасти та перемішати, прогріти 1-2 хвилини.
Подавати пасту з соусом Аматрічана посипавши овечим сиром та свіжим базиліком.
Краще в теплій тарілці для пасти, якої в мене ще поки немає(((
Також рекомендую приготувати
пасту з соусом Карбонара.Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиА ось і тарілочка-МРІЯ для пасти