Коли хочеться фаст-фуда, приготуйте його вдома, це не порівняється ні з якими вуличними.
Три дня підряд я готувала ці бургери,з'їли 15 булочок:) Ну, дуже вони смачні ці бургери, а соус- просто неймовірно апетитний, і соковита котлета... Спробуйте, не пошкодуєте!
Потрібно для соусу:
- Майонез (домашній) 3 ст. л.
- Гірчиця в зернах 1+2 ч.л.
- Вустерський соус 3 ч.л.
- Соус чилі (табаско) 1 ч.л.
- Анчоуси (філе) 4 шт.
- Коньяк 1 ч.л.
- Томатна паста (кетчуп): 3 ч.л.
- Зелена цибуля 1-2 шт.
- Салат(пекінка пурпурова) 100 г
Спочатку потрібно приготувати соус. Люблю експерементувати, а потім насолоджуватися результатом:)
Зробіть
домашній майонез.
Відкладіть 3 ложки в глибоку мисочку, додайте вустерський соус, чилі, гірчицю в зернах 1 ч.л.
Додайте кетчуп чи томат, коньяк і анчоуси.
Перебийте все блендером до однорідності.
Додайте до соусу 2 ч.л. гірчиці і порізану зелену цибулю. Перемішайте.
Візьміть листя салату, у мене пурпурна пекінська капуста. Відріжте верхню частину і відкладіть.
Нижню частину мілко наріжте та додайте до соусу.
Приготуйте котлети.
Звичайно, можна приготувати котлети про запас і заморозити...але
по-іншому рецепту.
Потрібно на 5 котлет:
- Фарш м'ясний 600 г
- Гірчиця в зернах 2 ч.л.
- Пиво або вино 2 ст. л.
- Сіль,перець за смаком
- Марокканська суміш спецій за смаком
Змішайте м'ясний фарш зі спеціями. Розділіть на 5 частин десь по 125 г
Фарш краще зробити самим дома зі свіжого якісного м'яса.
Сформувати кульки і добре вибити повітря перекидаючи з однієї долоні в іншу.
Потім з силою кинути кульку на дощечку, щоб розплескалась і сформувати плоску котлету.
Котлети мають бути діаметром трохи більшими за булочку.
А також:
- Цибуля (синя,червона) 1-2 шт.
- Оцет (винний,малиновий) 1 ст. л.
- Сіль,цукор по 2-3 дрібки
- Бекон (грудинка) 50 г
- Сир (чедер,моцарела,сулугуні) 5-10 скибочок
- Огірки по-американськи 5 ст. л.
- Булочки для сендвічів 5 шт.
Цибулю нарізати тоненькими кільцями, додати
малиновий (винний,
чорничний) оцет, цукор та сіль.
Перемішати та залишити маринуватися.
На сковороді гриль, на середньому вогні, підсмажити нарізаний тоненькими смужками грудинку чи бекон.
Коли грудинка підсмажиться до хрусту, викласти на тарілку з паперовим рушником.
Котлету викласти на сковороду і смажити з одного боку притискаючи лопаткою.
Перевернути котлету коли підсмажиться на інший бік, в ту ж саму сковороду викласти розрізану навпіл булочку.
Зверху на котлету викласти кусок сиру.
і накрити глибокою мисочкою,щоб сир розплавився а котлета підсмажилась з іншого боку.
Коли булочка підсмажиться,зняти її з грилю
Намастити нижню і верхню частину соусом.
На нижню булочку з соусом викласти листок салату чи пурпурної капусти.
Викласти на салат
огірки по-американськи разом з цибулею.
Якщо Ви не запаслися такими огірками,можна взяти квашені або мариновані.
Зверху покласти гарячу котлету з розплавленим сиром.
На сир викласти мариновану червону цибулю.
Підсмажений хрусткий бекон.
Накрити все верхньою частиною булочки,теж змащеною соусом.
Перед тим,як подавати - загорнути бургер в пергамент на декілька хвилин, щоб все просочилося соусом і змішалися аромати.
Подавати смачний бургер з апетитним соусом і соковитою котлетою теплим.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОчень красиво! Прямо буйство красок, так и хочется попробовать.
Спасибо большое за оценку!
Иннуш, открывай ма-аленькую кафешечку, а?! Соус просто бомбезный!
Легко! только денег в тумбочке недостаточно!
Як завжди все дуже апетитноСоус бомбезний
Дякую,дякую,дякую!
Смачний бургер
Дуже Дякую,Катя!