Хлібна бабка, запіканка чи начинка... запечена в мультиварці. Ситна та смачна, запашна страва приготовлена з батону, яєць та свинини.
Таку смачну запіканку готує моя мама.
Спробуйте, це дуже смачно та просто!
Також можете приготувати:
Бабку з куркою або
Бабку з куркою та грибами
Потрібно:
- Свинина (або інше м'ясо) 500 г
- Батон білий (звичайний) 1 шт.
- Яйце куряче 10 шт.
- Сало свіже 200 г
- Вершкове масло (маргарин) 100 г
- Бульйон (в якому варилося м'ясо) 500 г
- Сіль,перець за смаком
- Марокканська суміш (свіжозмелена) 1/2 ч.л.
Свинину зварити до готовності та остудити в бульйоні.
Звичайний (вчорашній) батон порізати на крупні кубики. Також можна використати
домашній батон.
Якщо батон свіжий,його потрібно підсушити в духовці 10-15 хвилин привідкривши дверку.
Сало порізати на кубики та розтопити в сковороді.
Коли сало стопиться на половину, додати вершкове масло, розтопити разом в сковороді з шкварками.
Злити розтоплене сало з маслом та остудити.
Шкварки можна додати за смаком та бажанням,я не додаю.
Варену свинину порізати кубиком та додати до яєчної сумішші.
Туди ж додати підсушений батон,все добре вимішати та залишити на 5 хвилин.
Каструлю мультиварки змастити добре смальцем чи олією.
Або форму для запікання,якщо страву готуєте в духовці.
Включити програму "випічка" 45 хвилин.
Перемішати ще раз начинку та викласти в каструлю мультиварки чи форму для запікання.
Втрамбувати легенько.
Через 45 хвилин перевернути хлібну запіканку з батоном і м'ясом, та запекти ще 15 хвилин.
Подавати хлібну бабку можна зі сметаною чи м'ясним бульйоном в якому варилося м'ясо додавши до бульйону
приправу з коренів... як теплою, так і холодною або підсмаженою на вершковому маслі на другий день.
Хлібна запіканка чи начинка(наголос на А, як кажуть в народі) смачна в любому вигляді і дуже ситна.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиА ещё эту бабку можно назвать "Прощай фигура!"
Классный рецепт
забрала в КК! У нас частенько хлеб лишний остается, да и на работу что-то в качестве быстрого и сытного перекуса нужно готовить, т.к. нет возможности нормально поесть
И твоя бабка — отличный вариант 
я не кушаю на работе,поэтому даже и не задумалась, что такой вариант отлично подходит для перекуса,особенно если есть хотя бы микроволновка на работе
На здоровье,Яночка и буду рада если тебе пригодится!
Спасибо за дополнение и коммент!
Во-во, у меня теперь тоже хлеб остается (ясно, кто в доме больше всех поедал пирожные и булки
). Иннуш, а как переворачивается, без заморочек? Или леворуким
лучше в духовке запечь?
Я достаю кастрюлю и выавливаю на большое блюдо, а потом обратно в кастрюлю
наверное на случай если газа не будет
Моя мама готовит в казанке в духовке(бо мультиварка,как я подарила,то уже который год стоит не тронутая новенькая
Беру в КК однозначно, досить часто залишається хліб, а з нього можна приготувати от таку смакоту
. Інна,дякую
Дякую,Оксана!
З хлібом не пробувала, бо їмо тільки чорний і чоловік все що залишається ріже і робить домашні сухарики з оливковою олією і адигейською сіллю, а от з батоном то дуже смачно!