Досить простий в приготуванні, смачний і запашний пиріг. За смаком нагадує пиріг з капустою, але має солодкуватий смак і м'якшу та ніжнішу начинку.
Якщо Вам сподобається цей пиріг, то обов'язково ще скуштуйте
французький цибулевий суп.
Потрібно:
- Тісто листкове 500 г
- Цибуля 500 г
- Вино біле сухе 50 мл
- Олія оливкова 50 мл
- Чорний перець, розмарин (сухий мелений) по 0,5 ч.л.
- Сіль 1 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Мускатний горіх 1/5 ч
- Сир твердий 100 г
- Яйце куряче 2 шт.
- Сметана 150 г
Цибулю нарізати напівкільцями і тушкувати на оливковій олії до прозорості 10 хвилин.
Я тушкую в мультиварці, а можна взяти сковороду з кришкою.
Додати до цибулі сіль, цукор всі трави і спеції та смажити ще 5 хвилин.
Влити до цибулі біле сухе вино і тушкувати ще 15 хвилин періодично помішуючи.
Остудити начинку для пирога по-французьки.
Включити духовку на 200 град.
Готове листкове тісто викласти на пергамент розміром,як деко з бортиками. Розкачати качалкою по розміру пергаменту.
Якщо немає готового тіста, можна приготувати
листкове тісто на пиві.
Тісто з пергаментом покласти в деко і посипати 1/3 тертого сиру.
Викласти охолоджену начинку з тушкованої цибулі.
Знову посипати сиром.
Невеличку частину сиру залишити.
Сметану збити з яйцями до однорідності.
Залити сметанно-яєчною заливкою цибулю.
Розрівняти заливку силіконовою лопаткою.
Випікати пиріг при 200 град. на верхньому і нижньому нагріві 40 хвилин.
Посипати залишками тертого сиру.
Запікати пиріг по-французьки ще декілька хвилин до скоринки бажаного кольору.
Порізати готовий пиріг по-французьки на порційні куски.
Смакує такий пиріг з цибулею як теплим, так і холодним.
Розкрию Вам страшну таємницю:)
Випікала пиріг по-французьки якось вночі... почала фотографувати, бо розуміла що вже завтра не застану, прибігла сонна кішка на аромати... я поділила справедливо на 4 частини, в мене ще ж Моніка є і її частка їжі... так ми його з кіточкою і половину з'їли, такий він нам був запашним і смачним:) а на кого буду спирати,як не на кицьку?:)))))
Рекомендую спекти, це смачно дуже!
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЦе дуже вірне рішення — все смачненьке готувати у ночі, коли всі сплять! Я тільки шо то не зрозуміла, ти з Монікою поділилась, чи ні? Іннуш, мені подобається солодкуватий смак цибулі, та ще й під сиром, тому це точно мій пиріг! Ах, Париж, маленька вежа і дуже рарітетна срібна тарілка!
так, Моніка з'їла все що могла в себе вмістити,десь 20-ту частину
Як кажуть: Кіт то твій справжній друг! Він не питає,чому ти їси вночі? Він їсть разом з тобою!
ми вчора вночі знову з Монікою пекли, дуже велика цибуля почала проростати,на зелень шкода таку велику висаджувати
Ох, дівчата...! У меня тоже огромная луковица в корзинке лежит, специально замеряла диаметр 9,5 см. Прямий шлях їй до французського пирога!
одної мало буде штучки 3-4 потрібно
У мене в цьому році чомусь саме велика цибуля проростає
У меня луковые пироги все обожают! Похожий пирог, только без вина, готовлю частенько на обеды на работу и себе, и мужу. Вкуснотища!
Вино,ты ж понимаешь... это особый тонкий вкус и аромат