Хочу поділитись з Вами рецептом маринаду для оселедців.
Щороку готую свій улюблений рецепт. Риба виходить, на мій смак, дуже смачна. Плюс, якщо готуєтесь до прийому гостей чи святкового обіду/вечері, готувати її слід напередодні,
щонайменше 24 години, а краще за дві доби. А потім дістати баночку з холодильника і викласти на порційні тарілки. Або взяти баночку зі собою в гості.
Ингредиенты
- філе оселедця (матіас) 500 г.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- цибуля червона 1 шт.
- морква середнього розміру 1 шт.
- Для маринаду:
- вода 250 мл.
- цукор 150 г
- лавровий лист 1-2 шт.
- гвоздика 1 шт.
- перець духм'яний горошок 6-7 шт.
- оцет 9% 100 мл.
Для приготування купую філе оселедця Матіас ТМ Санта Бремор, все що купувала інше, робила свій домашній - мені не сподобалось.
Готую цю страву тільки раз в рік, на пісну вечерю.
Моркву і цибулю нарізати півкільцями.
Приготувати маринад:
- коли вода закипить додати цукор, духм'яний перець, гвоздику і лавровий лист, довести до кипіння, зняти з вогню і додати порізані цибулю і моркву;
- коли маринад повністю охолоне наливаємо оцет, перемішуємо;
- філе оселедця нарізаємо на рівні шматочки і додаємо в маринад з овочами;
- перекласти оселедці у скляні банки і відправити в холодильник мінімум на 24 години, а краще на 2 доби;
Так оселедець може зберігатися до 2-3 тижнів; червона цибуля надає маринаду гарного кольору;
- оселедець подавати до столу разом з цибулею і морквою, а зверху полити ложкою ароматної нерафінованої соняшникової олії, неодмінно приготуйте і спробуйте!
Комментарии
следить за комментариямиРоблю подібний маринад в мене тільки пропорції інші та без морквиhttp://www.chef.com.ua/recepty/Zakuski/marinad-dlya-oseledcya-9424.html#.WG0A6FK7oaI. Дійсно дуже смачно виходить
Ні не подібний, тут якраз саме головне пропорції, інші пропорції — інший смак ))) у тебе на 500 мл води — одна чайна ложка цукру, а у мене лише на 250 мл — 150 грам! і оцту 100 мл. — тому смак зовсім інший.
Катя, я подібний мала на увазі по складу інгредієнтів
Очень красиво смотрится! Сохраню для свекрови — она у меня большая любительница поколдовать с маринадами для рыбы.
так, гарно зверху пов'язати шматочок тканини і готово, наприклад з цією баночкою(що на головій) піду цього року в гості, а це з фото з мого фотоархіву:
Очень аппетитно выглядит!
Останім часом полюбила гострі і солодкі маринади,як в помідорах так і в огірках і т.д. в овочах,короче. Яїх називаю польськими. Спробую і на оселедцях,дякую!
саме так, цей рецепт має польське походження