Такий шоколадний крем ще при СРСР продавався в моєму місті Кам'янець-Подільський в кафе "Морозиво" та й зараз ще це кафе існує. Рецепт вряд чи би мені хтось сказав,тому я вирішила відтворити цей смак в домашніх умовах. Дочка і чоловік сказали- як оригінал, тай сама я розумію що досягла бажаного смаку,бо це мій улюблений десерт!
Потрібно для шоколадного сиропу:
- Цукор 250 г
- Вода 100 г
- Какао 4 ст. л.
Цукор змішати з какао і додати воду.
Розтопити цукор з какао на вогні помішуючи.
Варити шоколадний сироп 3-5 хвилин.
Потрібно для крему::
- Желатин швидкорозчинний: 25 г
- Вода 100 мл
- Молоко (домашнє) 1 л
- Ванільний цукор 3 ч.л.
- Сметана 3 ст. л.
- Шоколадний сироп 200 мл
Швидкорозчинний желатин залити водою на три хвилини.
Далі влити молоко,додати ванільний цукор і на повільному вогні повністю розчинити желатин в молоці, не нагріваючи більше ніж 45 град.
Влити до молока шоколадний сироп 2/3 частини. 1/3 частину сиропу залишити на поливку шоколадного крему.
Додати сметану та все збити вінчиком.
Залишити при кімнатній температурі до повного остигання,ще раз збити шоколадний крем вінчиком.
Розлити шоколадний крем по креманкам та поставити в холодильник для загустіння.
Полити шоколадний крем залишками шоколадного сиропу та подавати.
Якщо ще комусь знайомий такий шоколадний крем з дитинства і знає точний рецепт "по ГОСТу" буду вдячна)))
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями! "Свято наближається,..."! Ты напомнила мне мои поиски "Птичьего молока", торт в советские времена привозила из Москвы. Его пекли только в одном кафе! (в Москве!, прикинь), и очередь за ним занимали с вечера, номера писали на руках. Продавали только по 2 торта в руки и ещё по две коробочки пирожных. Но у меня получилось відтворити той рецепт. Ну, по вкусу очень похоже. Думаю, и у тебя это получилось с кремом! А верх шоколадный похож на зеркальную глазурь!
мда,было время Тоже хочумы, увидим тот рецепт и торт в твоем исполнении?
Глазурь самая простая и самая красивая, как ты заметила действительно зеркальная... это из-за того что на воде и нет жирных и молочных добавок, у них такая же всегда
Женя, пора на Новую почту , за давно обещанными подарками , там еще и много сюрпризов от Инны ! Уж и не знаю чьих подарков больше ))
Richinna, спасибо за поддержку, твои специи все разослала, два пакетика в свои супы, соусы и другие вкусности использовала , подсела )), теперь и не знаю как жить без них ))
насушим еще
Цікавий десерт У нас такого крему не було. Я добре пам'ятаю смачне морозиво, яке готували у нашому дитячому кафе.
так, морозиво зі справжнього молока представляєш,у нас його ще до цього часу роблять з того самого аппарату-машини
треба їхати до вас
В моем детстве таких натуральных десертов уже практически не было Умничка Инночка! Тащу в КК!
Спасибо,что напомнила нам про возраст
На здоровье,Яночка! У меня уже сегодня пятый раз,как делаю и не надоедает им
Вот-вот, и я о том же хотела написать! Завтра снег и ветер поутихнет, пойду закуплю себе и желатин, и какао — ух, и разгуляюсь!
а я не на много за вас и младше))) и вообще возраст — это только цифра, главное на сколько ты себя чувствуешь! Недавно моя мама сказала: Не вериться что уже 56... Я бы ещё чудила и чудила!
Вот, правда, не так красиво, как у тебя (на пробу разливала по стаканчикам). Вку-усно, судя по остаткам в кастрюльках! И сиропа маловато, часть его ушла на Катин пляцок. Спасибо тебе, дорогая фея Инна за очередную вкусняшку!
Спасибо,Дорогая! Именоо в стаканах его и подают в кафе
Спасибо за хороший рецепт
Спасибо и Вам за отзыв!и на здоровье!