Потрібно:
- Ошийок свиний 1 кг
- Бальзамічний оцет 50 мл
- Вино червоне 75 мл
- Майоран,розмарин,тім'ян по 1 ч.л.
- Пластівці запеченої паприки, імбир мелений,кардамон,,коріандр по 1 ч.л.
- Мускатний горіх,духм'яний перець по 1/4 ч.л.
- Сіль для натирання м'яса перед запіканням
- Шкірка бананів 3-5 шт.
Всі сухі спеції для маринування м'яса змішати в глибокій мисці.
Сіль не додавати!!!!!
Набір спецій і трав для маринування свинини може залежати від ваших вподобань.
Додати до сухих спецій і трав бальзамічний оцет.
Червоне вино довести до кипіння та вилити гарячим до приправи з бальзамічним оцетом.
Остудити!
Замаринувати ошийок в холодному маринаді,накрити та поставити в холодильник на 12 годин. Бажано хоч один раз перевернути свинину.
Дістати замаринований ошийок заздалегідь до запікання,щоб м'ясо стало кімнатної температури!!!!!
Ошийок викласти на дощечку та просушити від маринаду.
Обкласти м'ясо з усіх боків банановою шкіркою.
Можна запікати в такому вигляді,виклавши на деко в розігріту духовку до 200 град.
Випікати 70 хвилин (залежить від ваги свинини) при нижньому та верхньому нагріві.
Я загорнула м'ясо в банановій кожурі в фольгу,щоб сік зі свинини не пригорів до дека.
Можна подавати запечений ошийок гарячим,давши йому відпочити 30 хвилин і знявши бананову шкірку.
Я остудила ошийок в банановій кожурі, зняла її, загорнула в фольгу і витримала ще добу в холодильнику.
Я остудила ошийок в банановій кожурі, зняла її, загорнула в фольгу і витримала ще добу в холодильнику.
Смачного і Веселих Свят!
Комментарии
следить за комментариямиОтличное мяско для Обезьянки! Иннуш, я уже включила твой "Банановый ленивец" в меню. И теперь банановые шкурки пойдут в дело!!!
P.S. Я учусь немного + интернет вечерами глючит — забегаю на Шеф на минутку
понятно! Жду фотоотчетов от тебя
Очень вкусное мясо! Я на днях готовила буженину в фольге с бананом и ананасом, тоже вкусненько получилось!
Где рецепт?
идеально
таки да! Спасибо,Натали!
Щось таке цікаве і смачне
я і забула за нього,треба повторити дякую,що нагадала