Домашня томатна паста

Автор: richinna 16 Августа 2016
Домашня томатна паста
Проста в приготуванні та натуральна томатна паста в домашніх умовах. 
Бюджетно!

Потрібно:

  • Помідори 4-5 кг
  • Оливкова(соняшникова олія) 3-4 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
Помідори порізати, поварити 5 хвилин та перетерти через сито. Кісточки та шкірку викинути. Або зробити з помідор томатний сік.
4-4,5 літра томатного соку варити на середньому  вогні поки не залишиться приблизно дві літри томатного пюре. 
Додати олію та сіль,перемішати та варити ще пів години,помішуючи, можна прикрити кришкою,бо томатна паста почне "стріляти"
Коли томатної пасти залишиться біля 1,5 літри, її можна розкласти по стерелізованим баночкам і закатати.
Можна скласти в пластикові ємності та зберігати в морозильній камері. 
Домашня томатна паста легко буде братися ложкою навіть заморожена та добре зберігатися! 
Такий спосіб зберігання томатної пасти, навіть купленої,мені подобається більш за все! 
Або заморозити томатну пасту  в формочках для льоду та зберігати в пакетах.
5 кг помідор буде коштувати 12,50-15 грн. + олія,сіль,газ= максимум 20 грн. 
1,6 літри томатної пасти в магазині буде коштувати 50-60 грн. і не факт, що вона натуральна, як домашня томатна паста. 
А в кого свої помідори?)))




Смачного!
33

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 17 Августа 2016
# +1

Гарний рецепт, а у нас помідори найдешевше коштують 5 грн. за кг. і не думаю що ціна впаде. У тебе такі гарненькі на першому фото з гострими носиками, я маю трішки своїх на грядці, але вони не для соусівСорт називається "Чудо":

richinna 17 Августа 2016
# 0

Це помідори з маминого городу,не знаю що за сорт я помітила,що чим грубша шкірка в помідори, тим вона солодша,мясистіша  і меньше має кісточок. Але як для домашньої томатної пасти,думаю підійдуть будь які помідори,верніше всі,що не встигаються перероблятися та з'їдатися

gutka 17 Августа 2016
# 0

дуже гарні у мами помідори)

Ксюша 17 Августа 2016
# 0

Пішла за помідорами  
Дякую за рецепт 

richinna 17 Августа 2016
# 0

Удачі і на здоров'я!

Ксюша 17 Августа 2016
# 0

Oksana_sadova 17 Августа 2016
# 0

Дуже гарний рецепт, дякую

richinna 29 Августа 2016
# 0

На здоров'я!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014