В цій страві важливо відварювати картоплю в точно вказаній кількості рідини,бо потім в тій же невеликій кількості рідини, що залишиться, розводяться дріжджі. Таке картопляне тісто не може стояти. Після замішування тіста, потрібно одразу смажити млинці!! Якщо тісто постоїть, потрібно буде більше борошна сипати і млинці вже не будуть такими ніжними. (поради автора рецепту).
Ингредиенты
- картопля нечищена 500 г.
- вода 350 мл.
- свіжі дріжджі 25 г.
- сіль 1/2 ч.л.
- борошно 200 г.
- олія
Картоплю помістити в посудину, залити 350 мл води, додати щіпку солі і поставити на середній вогонь. Варити до готовності картоплі.
Картоплю відцідити, зберігаючи рідину і добряче потовкти товкачем. Залишити до часткового вистигання.
В частково вистиглій рідині з відварювання картоплі розвести дріжджі.
До картоплі додати сіль, борошно та розведені дріжджі. Замісити досить липке, м'яке тісто, яке після змащення рук олією, не клеїться до рук при ліпленні.
Одразу ж у сковорідці розігріти велику кількість олії для смаження. Сформувати руками невеликі плоскі млинці та викласти у розігріту олію.
Смажити картопляні млинці на середньому вогні до готовності. Викласти на тарілку застелену паперовим рушником.
Подавати млинці гарячими.Я подавала з тушеними печеричками. Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиДуже люблю різні картопляники, але з дріжжами мабуть вони більш схожі на пиріжки!
Це щось середнє
Цікавий варіант! Варто спробувати
Швидко і смачноДумаю,що сподобається