Такі помідори не пліснявіють і не перекисають та добре зберігаються до весни!
На 3-х літрову банку:
- Помідори 2 кг.
- листя винограду,смородини,вишні по 2 лист.
- петрушка,кріп-розетка 2-3 шт.
- часник,гвоздика,перцюга за бажанням
На дно банки викласти листя,петрушку та кріп. Скласти помиті помідори в банку.
Для томатів гарячим способом на 3-х літр. банку:
- додати до помідор 3 ст.л. крупної солі, прикрити гілочкою кропу та залити крутим окропом.
- Закрити розпареною капроновою кришкою або закатати металевою.
- Зберігати в холодному чи прохолодному місці.
Для квашених помідор з гірчицею холодним способом на 3-х літр.банку:
- сіль 2 ст.л.
- цукор 2 ст. л.
- гірчиця суха(порошок) 1,5 ст. л.
- ацетілова кислота 500 2 табл.
До томатів додати гірчицю, сіль, цукор.
Прикрити розеткою кропу та петрушки.
Або зеленою петрушкою.
Залити холодною очищеною водою та закрити капроновою кришкою.
Винести в холод.
Якщо погріба немає,потрібно помідори залити холодною кип'яченою водою та додати асперин,закатати металевими кришками.
Через 3-4 місяці томати будуть квашеними і смачними!
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКрасота!
и вкуснота! Натур-продукт
Ну, во-первых, спасибо за рецепт!
А теперь вопрос: Я сделала с холодной кипяченой водой, закатала металич. крышками и все мои крышки повздувались Может посоветуте, что делать
А аспирин добавляли? У меня стоят в квартире(у меня прохладно,на ночь уже иногда включаю отопление) под обычными капроновыми крышками и ничего им нет! может вынести на холод или поставить в холодильник? Просто если их залить кипятком,боюсь что горчица запарится и будут очень острыми.
Много банок закатали?
Аспирин добавила. Я сделала 4 3х литровых банки и в холодильник оно мне всё не поместится. Я решила пока ничего не делать, если крышки сорвет будем есть прокисшие помидорки — я такие люблю)
они когда перебродят могут и стать на место
Я закатала металическими крышками и они тоже вздулись но не сорвали. ,потом стали на место,думаю что это как раз сигнал что помидоры перебродили))))Помидорки отличные получились
Бабуля у меня всегда с аспирином делала, а вот я как-то не решаюсь, хотя очень вкусно.
якщо ви маєте поросят то можете такі помідори робити. Після закрутки вони розлізаються таке відчуття, що їх зварили.
Не рекомнендую такий рецепт помідорів.
Судя по вашому ніку, у вас все так в житті
Причому тут мой нік якщо попідори виходять хренові, і несмачні
Коли ж це ви встигли їх оцінити,якщо їх раніше ніж в листопаді-грудні не варто куштувати