Дуууже смачний паштет з квасолі. Рекомендую спробувати, адже
квасоля дуже корисний і поживний продукт. Пригощайтесь.
Ингредиенты
- квасоля біла: 3/4 скл.
- цибуля ріпчаста (середнього розміру) 1 шт.
- олія рафінована 3 ст. л.
- яблука (кислі) 1 шт.
- лист лавровий 1-2 шт.
- цукор коричневий 1 с
- перець духм'яний горошок 2-3 шт.
- майоран сушений 1 ч.л.
- сіль, перець за смаком
Напередодні, потрібно квасолю
на ніч
замочити у холодній воді, а вранці воду злити, залити свіжою водою, довести до кипіння і відварити до готовності. Посолити за смаком.
Пам'ятайте, що квасолю потрібно варити на слабкому вогні, а солити потрібно її в кінці приготування.
Цибулю почистити і дрібно нарізати.
У сковорідці розігріти олію, я використала ріпакову рафіновану. Додати цибулю, дрібку солі, лавровий лист і духм'яний перець. Смажити цибулю на слабкому вогні до прозорості.
Потім додати цукор і ще хвилину протушити, постійно помішуючи, поки цибуля не підрум'яниться.
Дістати з цибулі горошини перцю і лавровий лист.
Яблуко почистити від шкірки і натерти на дрібній терці, додати до цибулі і обсмажити все разом, постійно помішуючи прибл. 2-3 хвилини.
Насамкінець приправити майораном і перцем.
В чашу від блендера помістити квасолю, додати цибулю з яблуком і змолоти в пюре.
Перекласти в банку і залишити повністю охолонути.
Подавати до столу з хлібом та квашеними огірочками, СМАКОТАААА!!!
а ще дуже смачно зверху посипати подрібненими горішками та насінням соняшника (попередньо підсмаживши)
Комментарии
следить за комментариямиі фото і сам паштет! У мене теж паштет швидкий підготовлений до опису, а у Віолет квасоля... є таки між нами якась ниточка
я раніше готувала квасолевий паштет за улюбленими рецептами : з консервованим тунцем або з медом та насінням льону, але цей смакує по-особливому (нам всім сподобався), зупинитись не можливо)))
треба десь роздобути квасолю і спробувати,бо в мене цього року тільки купована у банках,відварена... хоча..можна і з нею спробувати