Сьогодні хочу поділитись рецептом мого улюбленого пирога із шпинатом. Сказати, що це смачно, не сказати нічого, тому приготуйте і спробуйте, рекомендую!
Ингредиенты
- борошно пшеничне 200 г.
- масло вершкове 100 г.
- вода 3-4 ст. л.
- яйця курячі 4 шт.
- сметана 100 мл.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- зубчик часнику 1 шт.
- шпинат 150-200 г
- олія рослинна 1 ст. л.
- сіль за смаком
- мускатний горіх мелений
- перець мелений
- яйця варені 2-3 шт.
Просіяти борошно в миску, додати сіль і натерте масло. Масло має бути холодним, прямо з холодильника. Вершкове масло змішати з борошном пальцями.
Додайте 3-4 столові ложки холодної води, змішайте інгредієнти ложкою, поки вони не почнуть злипатись в більші згустки. Тепер час, щоб замісити тісто. Це має бути зроблено досить швидко.
Тісто розкачати на припиленій борошном дошці (я використала цільнозернове борошно) і покласти його на раніше змащену маслом форму для випічки (розмір моєї форми 20 на 20 см.) формуючи бортики. Поставити форму з тістом в холодильник на півгодини.
Цибулю, часник та шпинат подрібнити.
Цибулю обсмажити в олії. Додати шпинат, нарізаний часник, готувати протягом 3 хвилин. Зняти з вогню, приправити перцем, сіллю і дрібкою меленого мускатного горіха.
Підсмажений шпинат викласти на тісто.
Яйця збити зі сметаною. Посолити, поперчити до смаку.
Вилити яєчну суміш на шпинат.
Зверху викласти порізані скибочками варені яйця.
Поставити в духовку, попередньо нагріту до 210 градусів. Через 5 хвилин випічки, зменшити температуру до 190 градусів і випікати близько 30-35 хвилин до рум'яної скоринки.
Подавати, коли пиріг охолоне. Смачного!
Пам'ятайте: страви зі шпинату варто відразу використовувати в їжу, але цей пиріг такий смачний, що зникає зі столу дуже швидко.
Комментарии
следить за комментариямиКакая красота!
Спасибо)
У меня нет слов!!!! Супееер!!!
Спасибо)
Шикарный пирог
спасибо)
Такой яркий пирог! Просто супер!
Спасибо большое)
яка краса!
дякую, дуже смачно також)
О вкусе и не говорю — яйца как пирог украсили!
Такий сонячний пиріг! Чудова ідея!
Вітаю із обранням Вашрого рецепту, як найкращого у кулінарному конкурсі "Готовь без ограничений!"
Дякую))))
Катя, Вітаю!
дякую)
Вітаю, Катя! Пиріг просто супер!
Дякую)))
Поздравляю !!! Столько много у тебя вкусных и интересных рецептов!
спасибо большое) люблю готовить)