Пряні малосольні огірки за 5 хвилин

Автор: richinna 10 Мая 2016
Пряні малосольні огірки за 5 хвилин
Так хочеться навесні таких огірочків)))
 І швидко,і вже... Для цього Вам потрібно знайти в квартирі на 5 хвилин "вільні руки", дитячі підійдуть))) та інгредієнти з рецепту пряних малосольних огірків.

Потрібно:

  • Огірки 5 шт.
  • Часник 5-10 зубчиків
  • Сіль з верхом) 1 ч.л.
  • Перець чорний(мелений) 1/3 ч.л.
  • Лаврове листя 2 шт.
  • Кріп сухий(розетка з насінням) 1 шт.
  • Кріп свіжий 2 ст. л.
  • Олія 1-2 ст. л.
  • Банка(євро) з кришкою 1 літр.
Огірки порізати в банку: спочатку повздовж на 4 частини і поперек на 2 частини. 
Ще має залишитися в банці місце для спецій.
Додати до банки з огірками: лаврове листя, кріп в розетці з насінням (можна тмін), часник, сіль, перець та олію. 
Кріп зелений-порізати, часник-мілко подрібнити. 
Чим більше кропу і часнику,тим краще!
Закрити банку щільною кришкою та енергійно струшувати 5 хвилин. 

У мене малосольними огірками займається дочка... танцює з банкою 5 хвилин)))
З повної банки огірків залишається майже 1/2 банки. 
Викласти пряні малосольні огірки в глибоку мисочку, разом з маринадом, та смакувати достаючи знизу із маринаду огірочки.







Смачного!
55

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 11 Мая 2016
# 0

Ну, просто гениально ! И это всё за 5 минут... с танцами? Думаю, четвертинки и в пластиковую бутылку влезут — детским рукам самое то. Просто представила банку с рассолом в полете .. Как же кстати я вчера замороженные зелёные зонтики укропа нашла и не выбросила. И рассол можно использовать, наверняка вкуснющий! Иннуш, !

richinna 11 Мая 2016
# 0

С бутылкой отличная идея,но у меня ребенок на пол головы уже выше за меня)))но еще ребенок! Особенно на природе, можно и бутылкой  с огурцами в "мячик" поиграть  Рассол действительно вкусный, моя Аня говорит, что в него надо обязательно огурчики макать И чем побольше укропа и чеснока,тем вкуснее!!!

konfairy 11 Мая 2016
# 0

Ага, это не рассол, а скорее соус получается. В него всё макать можно! Или как заправку для летних салатов использовать. Ну, всё, не могу,  сейчас иду за огруцами и укропом.

konfairy 11 Мая 2016
# +1

Вот! Только маринада маловато у меня получилось. Я ещё добавила по паре листиков смородины, вишни и хрена (ну, как обычно) А так, всё точно по рецепту. Да, классный фитнесс для рук... и вкусный, безумно вкусный. Короче, нужно брать в два-три раза больше и 2-х литровую бутылку. Кстати, молоко продают "Яготинское" в бутылках с широким горлышком (недавно выбросила 3 шт)

До начала танцев 

Угощайтесь!

richinna 11 Мая 2016
# 0

Ж ень, у меня маринада тоже не очень много было,где-то пол стакана, это просто фото с остатками огурцов в тарелке,того так много рассола кажется, яж как обычно,забываю фоткать на заглавную)))) но может и к лучшему, чтоб видно было какой рассол получается))) 

konfairy 11 Мая 2016
# 0

Знаешь, по вкусу очень напоминают огурцы из салата, который в банки закрывают. Мы раньше много делали... огурцы, помидоры, перец, лук, чеснок. Там заправка была с олией. И надо было выдерживать 15-20 мин., перемешивая, перед закладкой в банки и стерилизацией. Так вот, тот салат мне казался очень вкусным именно на начальном этапе. Короче, эти огурцы — мои однозначно! Они самые фаст огурцы из всех малосольных! Спасибо тебе огромное!

richinna 11 Мая 2016
# +1

Это вчерашние,без рассола

richinna 11 Мая 2016
# 0

Я вчера в тот рассол,что остался дорезала огурчиков на 4 по длине, подсолила,чесночку,укропчику и все в пакет. Оставила на столе на кухне...ммм...вот сижу жую)))))

Rina 11 Мая 2016
# 0

Дуже швидкі огірочки

Я кожного літа готую малосольні огірочки з кабачками в пакеті (50/50).

Хоча трохи по-іншому: зелень, часник та приправи за смаком, але без олії. Правда часу на приготування йде більше (близько пари годин в холодильнику).

richinna 11 Мая 2016
# 0

я з пакету більше огірки і помідори люблю
http://www.chef.com.ua/recepty/konservatsiya/malosolni-soloni-kvasheni-pomidori-v-paketi-malosolnye-ogurcy-i-pomidory-v-pakete-7280.html#.VzNc3_VkjDc 

Але цей рецепт швидший і цікавий смак огірочків,для різноманітності те що треба!

Rina 11 Мая 2016
# 0

Доречі, позавчора згадувала твої помідорчики) Скоріше б вже домашні виросли))

richinna 11 Мая 2016
# 0

ага! Я сьогодня відро розсади базиліка купила за 15 грн, реально такий жмут великий і висотою см 40,таке ніби восени висмикали з городу))))) люблю дуже салат помідори,базилік,часник... а помідори ціна 30,але кажуть що і влітку ціна буде не мала,мінімум 10 грн,але ті хоть корінчиком пахнуть будуть))))) так любила в дитинстві зірвати в бабусі на городі помідору,повитирати в бабусину спідницю і одразу з"їстице були самі смачніші помідори,що пахнули корінчиком

Rina 11 Мая 2016
# 0

Ми овочі влітку з села привозимо, від батьків

Але в спеку довго не лежать, а в холодильнику на всіх не вистачить місця, на жаль

10 грн — забагато, мені здається. Минулого року маленькі були по 3 грн, більші — дорожче трохи.

richinna 11 Мая 2016
# 0

доречі,помідори в холодильнику швидше портяться ніж при кімнатній температурі

Rina 11 Мая 2016
# 0

Теж читала таке, але на останньому поверсі влітку неймовірна спека і я навіть незнаю, що гірше)

richinna 11 Мая 2016
# 0

зривати помідори "БУРІ" і вдома дозріють))) а в мене в квартирі вічна мерзлота,влітку прихожу з вулиці і вдягаюся))) північна сторона(((

Rina 11 Мая 2016
# 0

Це краще, ніж спека))

Я в кінці літа так і робила, то деякі пропали, а всі інші дозріли, але не так як на грядці.

Zmeychka 12 Мая 2016
# 0

я каждый год в начале осени, когда убираем растения с огорода, все зеленые и бурые помидори собираю в картонные ящики и отправляю в подвал

последние дозревшие помидоры обычно доедаем в конце ноября — начале декабря

richinna 12 Мая 2016
# 0

меня муж все просит наквасить ему зеленых помидор,но чтоб были такие как в школе

Zmeychka 12 Мая 2016
# 0

жду рецепт квашеных как в школе!

у нас тоже "беда" с зелеными помидорками — муж каждый год покоя не дает из-за них только просит маринованные с острой заправкой

gutka 11 Мая 2016
# 0

цікавий рецепт і спосіб, люблю огірочки і свіжі, і малосольні і мариновані і квашені))))я роблю трішки по іншому, але спробую і твій спосіб)))

richinna 11 Мая 2016
# 0

Дякую! а якщо по іншому, то чому ще немає рецепту на ШефПоварі?

gutka 12 Мая 2016
# 0

там все дуже просто , але обіцяю відзняти і поділитись)))

P.S. я трішки була випала зі звичного життя: більше місяця в гіпсі, а далі ще більше тривала(тай триває) реабілітація...відповідно мало фото і рецептів, та вже набагато краще, майже бігаю)))

richinna 12 Мая 2016
# 0

да,неприємність! нога? 

Zmeychka 12 Мая 2016
# 0

Еще один быстрый рецепт-выручалочка от тебя!  Забираю в КК!

Я ещё свеженьких не наелась, но в начале июня, как обычно, потянет на малосольные: как раз сезон профессиональных праздников открывается, и на природу к шашлыку самое то будет! Спасибо!

richinna 12 Мая 2016
# 0

на здоровье,Яночка!

Ксюша 12 Мая 2016
# +1

а я весной именно свежие люблю, но танец с огурцами тоже попробую 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014