Вартість такого соусу за 0,350 мл вартує біля 100 грн. Але він легко робиться в домашніх умовах з найпростіших інгредієнтів.
Перцюгу почистити та видалити насіння,щоб соус був вміру гострий. Хто любить дуже гострий насіння можна залишити.
Краще для цього використовувати одноразові перчатки.
Щоб у мене завжди була свіжа перцюга для страв де вона потрібна саме сира, а не суха... то я влітку купую свіжу перцюгу та заморожую її .
Порізати перцюгу та покласти в каструльку чи сотейник, додати цукор,сіль, воду та оцет.
Перебити все ногою блендера,так щоб перцюга була дуже дрібними часточками. Поставити каструльку з солодким соусом чилі на вогонь,дати закипіти.
Крохмаль розвести водою та влити до китайского соусу, також додати мілко подрібнений часник. Варити соус до легкого загустіння 3-5 хвилин,постійно помішуючи.
Вилити солодкий соус чилі в суху стерелізовану баночку 0,200 мл та остудити. Китайський солодкий соус чилі можна зберігати при кімнатній температурі без холодильника до 2 тижнів, в холодильнику до 3-х місяців.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиАппетитный соус! А сильно острый Иннуль? У меня сейчас острое как-то не очень едят
Я делала с 1,5 шт. средней перцюги, то когда "облизала" соусник после фото, мне не показался очень острым, сначала сладость, а потом острота,очень прикольное послевкусие. Можна перцюги 1 шт взять,самое главное удалить семена и перегородки!
Спасибо за ответ дорогая! Надо попробовать! Я вообще люблю всякие соусы, с ними еда намного вкуснее
Это да!
Соусы и усилят вкус блюда и скроют недостатки
цікавий рецепт, якщо куплю свіжий гострий перець — приготую)
Перцюга ще продається на ринку домашня, якщо вона навіть буде підв'ялена, то нічого страшного. Головне,щоб вона віддала сік і колір соусу. Я цього року наморозила перцюгу, (по 3 грн.кучка)))) і успішно використовую в стравах де вона потрібна свіжою. Зберігається добре і запаху в морозилці немає,як від болгарського перцю, відрізала кусок який потрібно від замороженої і сховала назад. Дуже зручно і не потрібно взимку платити сотні грн.за кг)))))
Утащила!
Как раз вчера собрала последний урожай острого перчика
Вопрос:крахмал принципиально кукурузный должен быть или картофельный подойдет тоже?
Нет,не принципиально,просто картофельный дает больше мути))) а от кукурузного он более прозрачный,мне так кажется

Сьогодня смажила крильця у фритюрниці,подавала з цим соусом. Соус за добу настоявся і став ще смачнішим,з крильцями просто — вибух смаків!

Я вже дві банки з'їла твого соусу, дякую за дарунки

Мені він йде до будь-яких моіх страв
До речі, зовсім не відчуваю у ньому часник
А що буде без крохмалю?
тому і солодкий чилі
часнику там зовсім чуточка,для ніжного смаку. Без крохмалю буде солодка перчена юшка
але скажу тобі,Ксюша, по секрету: варила я такий соус без часнику чоловікові на рибалку(для риби в прикормку) і хоть часнику в ньому мало і він не відчутний, але без часнику зовсім інший смак... так що часник надає теж свою ізюминку
короче: з часничком смачніше і цікавіше
тому і готувала для подарунків саме солодкий соус чилі,надіюся що він сподобається усім кому дістанеться
а кому не дістанеться,я ще наварю, головне щоб приймали участь в конкурсі і вигравали
Хоч би через те,щоб нам з Оксаною Садовою не дісталися всі подарунки
Я за здорову і чесну конкуренцію!
Хочу творити і змагатися,але потрібен "Золотий пендель" від участників конкурсів
Так що, любі наші ШефПовара,"набирайтеся злості"
і гайда творити нові і смачні страви,я знаю що Ви можете
в мене теж осінь за вікном, і лінь..і депресія...і хандра... Все! А то розговорилась тут
Виклик кинуто!!!


І ще я рада,що тобі прийшовся соус до смаку,бо я його теж полюбила....і кисло-гостро-солодкий китайський соус мені вже не настільки пообається,як цей
P.S. Дуже хочу почути від Шефовців -"виклик прийнято"! як ото зараз модно казати в соцмережах
Гострий соус та гострий коментар
Дякую за відвертість
як я раніше не побачила цього рецепту
треба купити перець , в нас ще продають 
Навіть не знаю!
Для кого стараюсь?

Я виправлюсь
На вихідні приготую 100%

Твой рецепт просто потрясающий! Все ингредиенты и шаги готовки так хорошо сочетаются, создавая невероятный вкус. Это явно результат ㅤ твоего таланта и заботы, вложенных в приготовление блюда. Очень вкусно, и у меня точно появилось желание попробовать его приготовить самому!