Баклажановий жульєн на смак нічим не відрізняється від грибного. Жульєн з баклажан дуже смачний і простий в приготуванні, добре підходить людям, яким не можна вживати гриби.
Потрібно:
- Баклажан 2-3 шт.
- Борошно 2-3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста( середня) 1 шт.
- Сметана 150 г
- Часник 1 головка
- Сир 150 г
- Олія 2 ст. л.
- Вода,сіль за смаком
Баклажани почистити,порізати соломкою чи кубиком та добре посолити,щоб стекла гіркота. Цибулю порізати кубиком. Баклажани віджати,притрусити борошном,підкинути декілька разів та підсмажити на олії з цибулею.
Влити трохи води та тушкувати 2-3 хвилини
Додати в сковороду сметану, перемішати та тушкувати 3 хвилини.
Далі можна продовжувати готувати в сковороді: додати подрібнений часник,перемішати, посипати тертим сиром, накрити кришкою та готувати до розтоплення сиру.
Або в духовці:
вимкнути сковороду, додати подрібнений часник, перемішати та розкласти баклажани по формочкам для запікання або для жульєну.
Посипати тертим сиром та запікати жульєн з баклажан в духовці при 200-230 град. на верхньому і нижньому нагріві 20 хвилин.
Подавати баклажановий жульєн гарячим.
Добре підходить для тих, хто не вживає гриби.
Жульн з баклажан за смаком,як грибний жульєн. Якщо використовувати тільки ту частину баклажана, де немає кісточок, то ніхто і не здогадається з чого жульєн насправді.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЭто блюдо по мне, все то, что мне нравится. Это очень вкусно. Никакого мяса не надо. Спасибо.