Кисле молоко(кімнатної температури) змішати з содою,сіллю,цукром та олією.,дати соді погаситися. Якщо потрібно тісто для вареників з вишнями чи солодкою начинкою,цукор можна збільшити до 3-4 ч.л.
Борошно просіяти,зробити ямку та влити кефір та замісити м'яке тісто.
Також можна додати 1 яйце,для непісного тіста, але без яйця тісто більш ніжне.
Варити вареники з тіста на кислому молоці,потрібно декілька хвилин. Кинути вареники в підсолений окріп і як тільки вареники спливуть,через декілька секунд витягати з окропу. Або варити на пару 10 хвилин.
Чим довше варяться вареники, з тіста на кефірі, тим твердіші вони стають.
СМАЧНОГО!
Комментарии
следить за комментариями