Фантастичний спосіб маринування і приготування курячого філе, який зберігає соковитість курячого філе і робить його найніжнішим! Спробуйте, це просто і смачно!
Потрібно:
- Куряче філе 400 г
- Білок яєчний 1 шт.
- Оцет рисовий(яблучн.,винний) 1 ст. л.
- Сіль 1/2 ч.л.
- Крохмаль 1,5 ст. л.
- Печериці 200 г
- Пиво світле 100 г
- Цибуля 1 шт.
- Бальзамічний оцет 1 ст. л.
- Мед 1 ст.л.
- Соєвий соус 100 мл
- Часник 2-3 зубч.
- Перець чорний,кунжут за смаком
- Вершкове масло,олія по 1 ст.л.
Куряче філе порізати на крупні кубики.
Білок збити з оцетом і сіллю,додати крохмаль.
Маринад добре збити міксером.
Зарурити у білковий маринад куряче філе.
Залишити маринуватися при кімнатній температурі 30 хв., або у холодильнику від 2-х годин.
У каструлю налити воду та дати закипіти,трохи підсолити.
Занурити кусочки курячого філе з маринаду у воду та варити помішуючи рівно 1 хвилину.
Зайвий білок з крохмалем залишиться у воді,а куряче філе вкриється захистною плівкою.
Відкинути курку на сито. Всередині курка має бути сирою! Варимо 1 Хвилину!!!
Печериці замаринувати в пиві на 5 хвилин.
Підсмажити цибулю на вершковому маслі з олією та додати гриби,поперчити.
Додати до печериць куряче філе через 5 хвилин.
Вимішати куряче філе з печерицями та цибулею.
Змішати соєвий соус з бальзамчним оцетом і медом. Вилити в сковороду до печериць з курячим філе. Перемішати та тушкувати 5 хвилин.
Додати подрібнений часник,перемішати,накрити кришкою та вимкнути вогонь.
Дати настоятися 10 хвилин.
Викласти на таріілку та посипати підсмаженим кунжутом.
Дуже смачне та соковите,ніжне куряче філе з грибами в медово-соєвому соусі.
Гриби можна замінити на молоді овочі(кабачки,капусту...тощо)
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯ вже уявляю цей аромат грибочків з куркою та соєвим соусом
Божественно!
Дякую,дівчата!
Утащила! Куриное филе с грибами частенько готовим, но таким способом - ни разу! Как попробую — отчитаюсь! Спасибо!
ок! филе получается очень нежным и сочным! только сделай как я, а не как Женя умеет не перевари! 1 минута и вытягивай, филе будет сверху скользкое а в середине сырое))) Я вот себе подумываю так мясо замариновать и обварить на шашлык, интересно что получится
Да, ладно Хотя... как говорится: "Люби, Боже, правду!" Я — про шашлык, из филейки или ошеек так тоже можно (свинина все-таки)?
Я тоже о свинине подумываю Технология такого приготовления дает мясу закупорится сверху и оставаться сочным внутри, но при варке весь крохмал уходит в воду и белок,оставляя легкую пленочку, гореть не будет, а попробовать думаю стоит. Я когдато где-то читала,что в мясо маринованое для шашлыка за 5 минут до готовки добавляют яйцо и вымешивают,чтоб мясо было более сочным внутри.
мне кажется, что яйцо может сгореть на мясе во время приготовления...
постараюсь ничего не упустить и строго следовать рецепту!
Мне кажется, что шашлык таким способом получится сочным однозначно. Быстрая высокотемпературная обработка снаружи "запечатывает" сок внутри как при обжаривании, так и при обваривании. Короче, жду опробованный тобой рецепт шашлыка!