Цей пляцок - це смачне поєднання вишень, маку і горіхів.
Тісто
- розпушувач тіста 2 ст. л.
- сметана 3 ст. л.
- цукор 230 г
- масло вершкове 250 г.
- жовтки яєчні 4 шт
- борошно 480 г.
Макова маса
- Мак 200 г.
- Масло вершкове 20 г.
- Цукор 100 г.
- Яйца 1 шт.
- Борошно 3 ст. л.
- Розпушувач тіста 1 ст. л.
Крем
- масло вершкове 400 г.
- пудинг 1 шт.
- молоко 300 мл.
- пудра цукрова 300 г.
- вишня 500 г.
- горіхи 1 стакан(-a, -ов)
Цукор перетріть з маслом, поступово додайте жовтки і сметану. Борошно змішайте з розпушувачем, додайте до маси і замісіть м’яке тісто. Розділіть тісто на три частини. Усього буде два коржі.
Перший корж. У першу частину тіста додайте 3 ст.л. какао, покладіть в поліетилен і поставте в холодильник. Другу частину розкладіть тонким шаром на бритванку і викладіть на неї макову масу. Зверху натріть чорне тісто з холодильника. Випікайте корж при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 25-30хв).
Другий корж. Третю частину тіста викладіть тонким шаром у форму, зверху покладіть вишні і горіхи. Збийте піну з 4 білків і 1 скл. цукру, покладіть на вишні і теж випечіть.
Коржі охолодіть і перемажте кремом.
Макова маса. Мак попередньо запарте, додайте цукор, жовток, м’яке масло, збитий білок і борошно з розпушувачем. Усе добре вимішайте.
Крем. Пудинг, розрахований на 500 мл молока, зваріть на 300 мл молока за інструкцією, охолодити (під час охолодження не мішайте, бо візьметься грудками).
Масло кімнатної температури збийте, тоді поступово введіть цукрову пудру. Продовжуючи збивати, по ложці додавайте охолоджений до кімнатної температури пудинг. Можна додати ще ложку коньяку чи ромової есенції (за бажанням).
Смачного!
Дуже часто, коли печу такі пляцки, беру готову макову начинку, додаю туди просто 2 збиті яйця і перемішую.
Комментарии
следить за комментариямиО! Це той самий, львівський?
Один із них В мене є багато всяких смачнющих пляцків, але не маю покрокових фото, буду доробляти і виставляти рецепти, якщо буде цікаво
Його теж пекла на свята, то додам ще декілька покрокових фото:
Знов його пекла на свята, дуже він нам смакує)))