Цибулевий хліб

Автор: nata0225 26 Октября 2016
Цибулевий хліб
Смачнний  пухкий, та ароматний хлібчик.

Ингредиенты

  • дріжджі живі 30 г.
  • молоко  230 мл
  • пшеничне борошно 4,5 стакан(-a, -ов)
  • цукор  1 ст. л.
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • яйце 1 шт.
  • олія 3 ст. л.
  • олія (для змащення) 2 ст. л.
  • насіння соняшника  1 ст. л.
  • насіння льону 1 ст. л.

Опара: Змішати дріжджі, 1 ст. л. борошна та цукор, залити все теплим молоком та ретельно перемішати до повного розчинення. Миску накрити і поставити в тепле місце на 20 хв.

Цибулю дрібно нарізати. Обсмажити на рослинній олії до щоб вона стала м’якою та повністю охолодити.

В глибокій мисці змішати опару, яйце, сіль, сметану, та цибулю.

Поступово   додати борошно( борошна може піти більше або менше потрібно дивитись по  густоті тісту.)  Вимісити м'яке тісто.

 В кінці додати олію. Тісто накрити рушничком і залишити підходити. Через 30 хв.  тісто обім’яти і залишити ще на 15 хв. Знову тісто обім’яти.

Сформувати хлібину,  покласти на деко, застелене пергаментом. Накрити рушником і залишити на  15 хв. підходити.  

Зробити на хлібині надрізи змастити олією, посипати насінням льону та соняшника.

Поставити в розігріту до 190 ° С духовку на 40 хв. Вийняти хліб з духовки, накрити рушником і дати охолонути впродовж  1 год.

 

Ось такий вийшов хлібчик.
Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 27 Октября 2016
# 0

Дуже люблю домашній хліб! А цибуля надає аромат м'ясного пирога!

nata0225 28 Октября 2016
# +1

і я люблю, але одне погано, неможливо  від нього відірватись. Хочеться ще і ще!!! 

gutka 27 Октября 2016
# 0

чудовий хліб 

nata0225 28 Октября 2016
# 0

Дякую Катя, мій перший хліб. 

Ньювик 28 Октября 2016
# 0

А если чеснок выдавить на этапе прожарки лука?

nata0225 28 Октября 2016
# 0

не знаю, вперше приготувала, і вирішила одразу поділитись.  Ви можете поексперементувати.

Ксюша 30 Октября 2016
# 0

Хлебушек прекрасный ! И блог конкурсный, но условия конкурса — выбрать одну из предложенных картинок и добавлять в конкурсные рецепты! Скорее выбирай желаемый подарок и добавляй в комменты

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014