ХлІб "Український" на заквасці

Автор: richinna 31 Августа 2015
ХлІб \
Запашний домашній житньо-пшеничний хліб, на заквасці без дріжджів.
Що може бути краще коли в хаті пахне запашним свіжим хлібом?!

Закваска " вічна" оживлена:

  • Закваска 50 г
  • Борошно житнє 100 г
  • Вода 100 мл

Солод заварений:

  • Солод житній 1 ст. л.
  • Сіль 1,5 ч.л.
  • Цукор тросниковий 1 ч.л.
  • Вода (окріп) 5 ст. л.
Солод змішати з сіллю та цукром,залити окропом,добре розмішати,накрити кришкою,щоб запарився і вистиг.

Хліб:

  • Закваска 250 г
  • Солод запарений весь
  • Мед(цукор) 2 ч.л.
  • Олія 2 ст. л.
  • Вода 150 мл
  • Борошно житнє 200 г
  • Борошно пшеничне 1 гатунку 300 г
  • Тмін,коріандр за смаком
До солоду додати олію,мед,борошно та вічну житню закваску
Замісити тісто на хліб. Тісто буде липке,як і потрібно.
Я замішувала і випікала в хлібопічці на програмі "цільнозерновий хліб"

Додати 0,5 ч.л. меленого коріандру.
За бажанням можна додати тмін.

Житній хліб на заквасці максимально підходить в самому кінці програми та при випічці.
Пока випікається хліб за 5 хвилин до кінця потрібно буде зварити "кисіль" з 1 ч.л. крохмалю картопляного та 0,5 ст.води.
Він має бути не дуже густим та не дуже рідким.
Коли хліб спечеться його потрібно достати з форми,викласти на решітку та змастити киселем.
Це надасть хлібу гарного вигляду та хліб буде довго зберігатися свіжим.
Чорному хлібу потрібно ще визріти після випічки мінімум 5 годин.
Якщо Ви любити більш пористий хліб, додайте більше води при замісі.




Смачного і запашного домашнього хліба!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 1 Сентября 2015
# 0

Умничка ты, какой хлебушек печешь! Настоящий!!! В выходные займусь и я закваской. Я думала, что корочку яйцом смазывают, а оказывается киселем — для меня это новость!

richinna 1 Сентября 2015
# 0

и бородинский хлеб так  смазывают,яйцо будет липнуть ну и на горячий хлеб...может запашок дать)))))) киселек впитываеся,прям парует и не липнет.

richinna 1 Сентября 2015
# 0

а закваску можно к выходным уже и вырастить))))))) я еще позже покажу, как ее сушить и потом восстанавливать, ты главное вырости правильную.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014