Смачне та ароматне солоне печиво.
Ингредиенты
- картопля варена 100 г.
- сир твердий 60 г.
- борошно пшеничне 80 г.
- борошно кукурудзяне 40 г.
- яйце куряче 1 шт
- сметана 2 ст. л.
- сіль дрібка
- паприка мелена 0,5 ч.л.
- перець мелений за смаком
Картоплю, зварену в мундирах, стерти на тертку. Сир також натерти.
У глибоку миску просіяти борошно пшеничне та кукурудзяне, додати дрібку солі, мелені чорний перець та паприку (до смаку) і перемішати.
З'єднати борошно з сиром та картоплею, додати яйце, сметану та замісити еластичне тісто.
Сметана у мене жирна, домашня.
Тісто залишити на холоді 30 хвилин.
Далі тісто розділити на 8 рівних частин.
Кожну розкочувати в коло. Кружельця тіста скласти стопкою і розкачати завтовшки 0,5 см.
З тіста вирізати довільної форми печиво і викласти на форму для випічки. Випікати при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.
Ароматне печиво готове. Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЯ такое люблю!
Дякую, і нам смакує
Оппа! Зачётное блюдо!!!!!
Это ж почти наши "Швильпикай"!?
Я тут на заре рождения нашего Ресурса выкладывал наше около-национальное блюдо, готовящееся из "вчерашнего" картофельного пюре..
Фото древнее..наверное от 2009 года.. не помню )))
"Швильпикай" це дуже смачно, у нас також готують подібну страву (тільки я не додаю молоко і смажу картопляники у формі "пальчиків" , а до столу подаємо з м'ясним, грибним соусоми або зі сметаною) Для мого печива картоплю потрібно приготувати в мундирі (разом зі шкіркою)
Як це, у формі пальчиків?
ти мене насмішила...ну незнаю, як назвати смужечки, палочки....