Для тіста
- Вода 200 мл
- Олія 5 ст.л.
- Куркума 1 ч.л.
- Сіль 1,5 ч.л.
- Борошно 3-4 ст.
До води додати олію,куркуму та сіль. Все перемішати.
Додати борошно та замісити тісто.
Тісто має бути, як на вареники та м'яким, як "мочка вуха"
Накрити тісто рушником та залишити на півгодини.
Для начинки:
- Картопля 5-6 шт.
- Цибуля 1-2 шт.
- Карі 1 ч.л.
- Петрушка,кріп 1 пучок
- сіль
- олія 2-3 ст. л.
Картоплю відварити,злити воду та пом'яти товкачем.Остудити.
Цибулю порізати кубиками,смажити на олії з карі до м'якості.
Додати до картоплі цибулю,вимішати.
Додати подрібнену петрушку та кріп.
В мене кріп солений,тому вже сіль не додавала.
Розділити тісто на 8 кусків та картоплю на 8 шариків.
Вийде 8 лавашів з начинкою діаметром 24-25 см
Кусок тіста розкатати та викласти на нього начинку.
Зліпити кінці тіста над начинкою.
Приплюснути руками до столу та перевернути швом вниз.
Розкатати лаваш качалкою від середини до країв, як можна тоньше.
Проколоти тісто виделкою.
Дно сковороди змастити олією,використовуйте кулінарну кісточку.
Смажити тонкий лаваш з начинкою по 1 хвилині з кожної сторони по 2-3 рази.
Т.т одну хвилину з одної сторони (на середньому вогні), перевернути і ще одну хвилину з другої сторони.
Перевернути знову 1 хвилину смажити, перевернути
та ще 1 хвилину і так до бажаного кольору
Готувала домашній лаваш з начинкою вдома, брала з собою на природу та підсушувала на решітці мангалу. Смакота!
В житті він виходить тоншим ніж на фото)))
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиС удовольствием бы угостилась
Угощайся!
Обалдеть!!!!!