Згадую,колись в дитинстві я не могла дочекатися того моменту, коли ж вже накінець-то звариться та кукурудза))) Я не знаю,чи її дійсно так довго варили, чи то мені так здавалося... Для тих, хто не варив ніколи кукурудзу чи не знає,як це швидко та правильно зробити, ділюся порадами.
У вареній кукурудзі багато вітамінів (групи В, С, D, К, РР), в її складі містяться магній, мідь, калій, залізо, фосфор, глютамінова кислота та інші корисні речовини.
В першу чергу, кукурудза має бути молодою і бажанно цукрових сортів,зерна повинні бути злегка м'якими, але пружними, однакового розміру і розташовані щільно один до одного. Також визначити молоді качани допоможуть, перш за все, яскраво-зелені листочки і трохи вологі прохолодні «вусики».
Кукурудзу краще купувати з верхнім листям,воно має бути рівним,не покрученим та гарним на вигляд, негарне листя або відсутність говорить про те,що бистріше за все кукурудза обробляляся пестицидами.
Також можна провести нескладний тест на стиглість: біля самої основи натискаємо нігтем на одне і з зерняток: якщо воно виявилося м'яким і виступив сік, значить-це молода "молочна" кукурудза.
Я купувала кукурудзу в знайомої,вже без листя і вона запевняла,що кукурудза нічим не оброблена...але якщо Ви маєте сумнів,то краще замочити цукрову кукурудзу у холодній воді на одну годину! Я так і роблю.
Злити воду з кукурудзи, залити свіжою водою та поставити кукурудзу на великий вогонь.
Каструля для варіння кукурудзи повинна бути досить широкою і глибокою, щоб не довелося ламати початки, і товстостінною. Також підійде казан або чавунець, який можна закрити кришкою.
Якщо Ви впевнені у якості кукурудзи, тоді на дно каструлі укладаємо кукурудзяне листя, а на нього викладаємо очищені качани. Зверху початки кукурудзи також закриваємо листям і додаємо «вусики», які зроблять кукурудзу солодкої і апетитною.
А тепер саме головне!!!
1) Ні в якому разі не солити воду, в якій вариться кукурудза!
2) Як тільки кукурудза закипить, потрібно вогонь зробити повільним,а ле при цьому кукурудза має постійно кипіти і повністю бути покритою водою.
3) Варити кукурудзу потрібно 15 хвилин з моменту закіпання, максимум 30 хвилин.
Чим довше вариться кукурудза, тим твердіша і сухіша вона стає!!! Спробувати можна відщипуючи виделкою по зернятку
Подавати варену кукурудзу потрібно одразу з пилу-жару.
Не потрібно зливати гарячу воду з каструлі, в якій знаходиться варена кукурудзу, а краще витягувати по одній,дати стекти воді та подавати. Залишки кукурудзи краще залишити у гарячій воді.
Комментарии
следить за комментариямиЯ теж так люблю з дитинства ховати кукурузу у листочки при варці ! Вона так ароматніша
У дитинстві ії дійсно довго варили! Я пам'ятаю бабусині поради, що кукурудза має варитися 2 години
Якщо кукуруза вже не молода,а тверда і несоковита, борошняних чи кормових сортів її потрібно варити 2-3 години
так,якщо ця кукурудза з свого городу чи сусідського без хімікатів
А мы когда-то на работе в электрочайнике варили. Мы её "брали" на поле возле завода (поле учебное, СПТУ). Она была точно без химикатов, но кормовая, не сладкая, хотя на работе всё вкусно. Я тоже варю в "одежде", но в соленой воде и в скороварке (всем побыстрее хочется, потом кочанчики горячие в руках танцуют). А в детстве мне ее маслицем сливочным мазали... Всё, Иннущ, попробую сварить по-твоему.
Женечка, в соленой воде кукуруза отдает всю свою сочность и становится твердой! Попробуй сварить без соли, в крайнем случае можно посолить воду за 1-2 мин.до конца варки)))
Чай в чайнике и мы с Инной варили , но вот кукурузу, это конечно круто
Иннушик, дорогая, спасибо тебе огромное за твои советы!!! 20 минут и ароматная кукурузка готова! Мама не поверила, ножом проверяла. Ура-а, получилось! Спасибо!
На здоровье,Женёк! Всегда рада!