Купила відро підсадків(садовий шампіньйон),всіляких розмірів, ось і вирішила самі маленькі замаринувати,середні заквасити та засолити, а котрі більші відварити та заморозити.
Купила відро підсадків(садовий шампіньйон),всіляких розмірів, ось і вирішила самі маленькі замаринувати,середні заквасити та засолити, а котрі більші відварити та заморозити.
Гриби перебрати, почистити від бруду,помити та відварити 3-5 хвилин. Це щодо підсадків(печериць). Якщо Ви маєте справу з іншими грибами,наприклад підпеньками,їх потрібно варити хвилин 40 в двох-трьох водах. |
у воду бажано додати 1 ст.л. лимонного соку або кислоти на кінчику ножа, тоді гриби будуть світлішими. |
Відварені гриби викинути на сито,остудити та дати стекти воді. Пропорції спецій та води для маринованих,солених та квашених грибів будуть з розрахунку на 0,5 л вже підготовлених та відварених грибів. |
Маринуємо: Вода 400-500 мл Сіль- 2 ч.л. Цукор- 1ст.л. Перець горошком- 6 шт. Духм'яний перець- 6 шт. Гірчиця в зернах- 2 ч.л. Гвоздика- 1 шт. Лаврове листя 1-2 шт. Варимо маринад 5 хвилин. |
Додаємо 3-4 ст.л. оцту та гриби,даємо закипіти та викладаємо гриби в стерилізовану банку. |
Закручуємо кришкою, перевертаємо догори дном та даємо остити(інші гриби можна ще закутати. |
Квасимо: Вода - 500мл Лаврове листя- 2шт. Кріп(сухі гілочки з насінням) Сіль -1 ст.л. Перець духм. та горошком- по 4 шт. Варити маринад 10 хвилин. Також до квашених грибів потрібне листя вишні,смородини та часник. |
На дно банки викласти декілька зубчиків часнику,листя вишні та смородини,гриби,знову часник і листя,гриби. |
Зверху прикрити кропом,часником та листям. |
Залити маринадом та накрити марлею. Поставити на блюдо та залишити на 3-5 дні при кімнатній температурі. Коли гриби заквасяться, потрібно злити розсіл,прокип'ятити його,помити банку. Гриби промити,покласти новий кріп та часник в банку з грибами, та залити маринадом,закрити кришкою. Зберігати в холодному місці. |
Солимо: На дно емальованої каструлі покласти кріп,перці та часник. |
Зверху гриби( 0,5 л)- 1 ст.л. солі, знову кріп та часник. Покласти під прес в холодильник на 5-7 днів. |
Гриби пустять сік, в цьому маринаді їх і потрібно зберігати. |
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиотличный МК, забрала
Спасибо,Юль! На Здоровье!
Очень люблю грибочки маринованные
попробуйте еще квашеные или соленые, они намного полезнее и очень вкусные!
Спасибо
Вкуснотища
Спасибо!
Які смачненькі
Дякую,Оля!
А я таких и не видела !
И фото просто чудесны!
Ксю,они после сморчков появляются... в садах(у моей бабушки росли в траве под чайной розой,елкой,яблоней и сливами) и возле полей,и в посадках, и в лесу. Теже шампиньоны- только вырощеные не исскуственно. Я их очень люблю... тушеные или жареные с картошечкой...мммммммм.... они очень ароматные!!! это мои любимые весенние грибы!!!!!! я стараюсь их заготовить впрок,но не каждый год их так много!
Які ж вони всі гарнесенькі!
Дякую! щей смачненькі
Очень подробный и интересный рецепт! Утащила! Хочу попоробовать засолить! Жаль только, что в моей местности такие грибочки, собраные в лесочках и посадках, есть опасно для жизни (((( поэтому довольствуемся магазинными...
Только хотела спросить, ты где грибов насобирала, вроде не сезон! Взяла в КК, ради этого мариновання я пожалуй сама насобираю в Уральских лесах!
О, у Вас можно солить и квасить бочками! Очень вкусные соленые грузди и рыжики! Грузди надо конечно вымачивать предварительно.
Ян,опробуй магазинные шампиньоны засолить
Попробую по этому твоему рецепту лисички посолить и заквасить!
ок мой муж обожает соленые и квашеные грибы супер закуска
Мои лисички (квасятся). Такие весёленькие получились!
Красавцы! я вспомнила,мой дед лисички солил в деревяной бочечке