Солимо, квасимо, маринуємо гриби /Солим,квасим,маринуем грибы

Автор: richinna 5 Мая 2014
Солимо, квасимо, маринуємо гриби /Солим,квасим,маринуем грибы

Купила відро підсадків(садовий шампіньйон),всіляких розмірів, ось і вирішила самі маленькі замаринувати,середні заквасити та засолити, а котрі більші відварити та заморозити.

Гриби перебрати, почистити від бруду,помити та відварити 3-5 хвилин.
Це щодо підсадків(печериць).
Якщо Ви маєте справу з іншими грибами,наприклад підпеньками,їх потрібно варити хвилин 40 в двох-трьох водах.
у воду бажано додати 1 ст.л. лимонного соку або кислоти на кінчику ножа, тоді гриби будуть світлішими.
Відварені гриби викинути на сито,остудити та дати стекти воді.

Пропорції спецій та води для маринованих,солених та квашених грибів будуть з розрахунку на 0,5 л вже підготовлених та відварених грибів. 
Маринуємо:

Вода 400-500 мл
Сіль- 2 ч.л.
Цукор- 1ст.л.
Перець горошком- 6 шт.
Духм'яний перець- 6 шт.
Гірчиця в зернах- 2 ч.л.
Гвоздика- 1 шт.
Лаврове листя 1-2 шт.

Варимо маринад 5 хвилин.





 Додаємо 3-4 ст.л. оцту та гриби,даємо закипіти та викладаємо гриби в стерилізовану банку.
Закручуємо кришкою,
перевертаємо догори дном та даємо остити(інші гриби можна ще закутати.
Квасимо:

Вода - 500мл
Лаврове листя- 2шт.
Кріп(сухі гілочки з насінням)
Сіль -1 ст.л.
Перець духм. та горошком- по 4 шт.
Варити маринад 10 хвилин.

Також до квашених грибів потрібне листя вишні,смородини та часник.
На дно банки викласти декілька зубчиків часнику,листя вишні та смородини,гриби,знову часник і листя,гриби. 

Зверху прикрити кропом,часником та листям.
Залити маринадом та накрити марлею. Поставити на блюдо та залишити на 3-5 дні при кімнатній температурі.
Коли гриби заквасяться, потрібно злити розсіл,прокип'ятити його,помити банку. Гриби промити,покласти новий кріп та часник в банку з грибами, та залити маринадом,закрити кришкою. Зберігати в холодному місці.

Солимо:

На дно емальованої каструлі покласти кріп,перці та часник.
Зверху гриби( 0,5 л)- 1 ст.л. солі, знову кріп та часник. 
Покласти під прес в холодильник на 5-7 днів.
Гриби пустять сік, в цьому маринаді їх і потрібно зберігати.

Смачного!

115

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
julinka 5 Мая 2014
# 0

отличный МК, забрала

richinna 5 Мая 2014
# 0

Спасибо,Юль! На Здоровье!

Innochka 5 Мая 2014
# 0

Очень люблю грибочки маринованные 

richinna 5 Мая 2014
# 0

попробуйте еще квашеные или соленые, они намного полезнее и очень вкусные!

Innochka 5 Мая 2014
# 0

Спасибо 

Bizeshka 5 Мая 2014
# 0

Вкуснотища

richinna 5 Мая 2014
# 0

Спасибо!

Ольга FSN 5 Мая 2014
# 0

Які смачненькі 

richinna 5 Мая 2014
# 0

Дякую,Оля!

Ксюша 5 Мая 2014
# 0

А я таких и не видела 
И фото просто чудесны! 

richinna 6 Мая 2014
# 0

Ксю,они после сморчков появляются... в садах(у моей бабушки росли в траве под чайной розой,елкой,яблоней и сливами) и возле полей,и в посадках, и в лесу. Теже шампиньоны- только вырощеные не исскуственно. Я их очень люблю... тушеные или жареные с картошечкой...мммммммм.... они очень ароматные!!! это мои любимые весенние грибы!!!!!! я стараюсь их заготовить впрок,но не каждый год их так много!

Меланка 6 Мая 2014
# 0

Які ж вони всі гарнесенькі! 

richinna 6 Мая 2014
# 0

Дякую! щей смачненькі

Zmeychka 6 Мая 2014
# 0

Очень подробный и интересный рецепт!  Утащила! Хочу попоробовать засолить! Жаль только, что в моей местности такие грибочки, собраные в лесочках и посадках, есть опасно для жизни (((( поэтому довольствуемся магазинными... 

Marsella 7 Мая 2014
# 0

Только хотела спросить, ты где грибов насобирала, вроде не сезон! Взяла в КК, ради этого мариновання я пожалуй сама насобираю в Уральских лесах!

richinna 7 Мая 2014
# 0

О, у Вас можно солить и квасить бочками! Очень вкусные соленые грузди и рыжики! Грузди надо конечно вымачивать предварительно.

richinna 7 Мая 2014
# 0

Ян,опробуй магазинные шампиньоны засолить

konfairy 18 Июня 2016
# 0

Попробую по этому твоему рецепту лисички посолить и заквасить! 

richinna 18 Июня 2016
# 0

ок мой муж обожает соленые и квашеные грибы супер закуска

konfairy 20 Июня 2016
# 0

Мои лисички (квасятся). Такие весёленькие получились!

richinna 20 Июня 2016
# 0

Красавцы! я вспомнила,мой дед лисички солил в деревяной бочечке

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014