СУШКА: Гриби / Печериці / Шампіньйони

Автор: richinna 23 Апреля 2016
СУШКА: Гриби / Печериці / Шампіньйони
Ще у XVII столітті у Франції вперше зайнялися вирощуванням печериць в штучно створених умовах. Печериці більше ніж інші гриби підходять для сушіння, адже не всі гриби можна сушити ... грузді, лисички і сироїжки сушінню краще не піддавати, так як вони після такого процесу набувають неприємного гіркуватого смаку (не про білі гриби зараз мова)))
Недарма стверджують, що саме печериця є самим їстівним грибом на планеті)
Сушені шампіньони ще більш смачніші, ароматніші і  корисніші, ніж свіжі:
• Вітаміни A, C, E, PP, групи В;
• мінерали: калій, залізо, магній, кальцій, натрій, фосфор;
• рослинний білок - «будівельний матеріал» організму, необхідний для шкіри, волосся, нігтів, м'язів;
• амінокислоти, в тому числі незамінні: фенілаланін, аспарагін, метіонін, лізин, аргінін;
• бета-глюкан - полісахариди, що регулюють роботу імунної системи;
• харчові волокна необхідні для стимуляції роботи кишечника і підтримки його мікрофлори. 

Доведено, що сушені гриби дуже добре і краще, ніж свіжі,засвоюються людським організмом.
Для сушки підходять молоді та пружні печериці. 
Так як шампіньйони,як губка,вбирають в себе воду, то перед сушкою їх не потрібно мити!!! Можна почистити ніжку ножем і протерти весь гриб вологою серветкою чи рушничком. 

Гриби можна сушити цілими, порізаними на пластини чи куски. 
З 1 кг свіжих печериць- вихід 100 г сушених. 

Сушаться шампіньйони в сушарці при температурі 45-60 град. біля 11-12 годин. 
Періодично піддони з печерицями міняти місцями.
Обов'язково приготуйте домашню грибну приправу з сушених шампіньйонів для приготування смачної грибної зупи та інших  страв з грибами.
Для того, щоб так мовити "відновити" печериці, їх потрібно помити та замочити у холодній воді не меньше ніж на 4 години, а краще наніч у холодильник.
Варити відмочені шампіньйони  20 хвилин, щоб була смачна і запашна грибна юшка.
Сухі печериці не мають розсипатися в руках, вони висихають, але залишаються трішки гнучкими.  
Зберігають сушені гриби в темному місці в чисті та сухі закритій банці, я зберігаю в холодильнику на дверцятах))) 

Вже скоро почнеться сезон ягід, овочів та фруктів. Я буду ділитися з Вами своїм досвідом сушіння в електро-сушарці, та тим що варто сушити,а що ні! 
Печериці сушити варто!!!)))
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014