Рецепт смачних булочок, здоровий варіант для тих, хто піклується про свій раціон. Булочки досконалі, як для канапок із шинкою так із варенням. Дуже м'які та пухнасті.
Ингредиенты
- борошно житнє 250 г.
- борошно пшеничне 190 г.
- дріжджі сухі 7 г.
- пюре гарбузове 250 г.
- яйце 1 шт.
- молоко 60 мл.
- мед 3 ст. л.
- масло вершкове 80 г.
- сіль 1 ч.л.
- крім того:
- яйце для змазування булочок
- насіння соняшника
- насіння гарбуза
- насіння льону
Змішати двічі просіяне борошно з дріжджами та сіллю, додати тепле молоко, збите яйце, мед, пюре і замісити тісто (якщо потрібно додати ще ложу дві пшеничного борошна). В кінці додати розтоплене вершкове масло і ще раз гарненько вимісити, чим довше вимішувати, тим краща і ніжніша структура буде в булочок! З тіста сформувати кулю і викласти в глибоку миску, накрити полотняним рушником або харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 40-50 хв (тісто має збільшиться в об'ємі в 2-3 рази).
Далі тісто ще раз добре вимісити, розділити на 12 рівних частин, сформувати булочки і викласти іх форму вистелену папером для випічки та поставити в тепле місце ще на15-20 хв.
Перед випіканням змазати булочки збитим яйцем та посипати насінням і пекти в духовці 15-20 хв при 190-200℃ (в залежності від типу духовки).
Готові булочки викласти на решітку, накрити полотняним рушником і дати повністю охолонути.
Комментарии
следить за комментариями