У мене сьогодні смачна випічка: в основі масляний бісквіт далі шматочки чорносливу і шар солодкого сиру.
Ингредиенты
- для тіста:
- масло вершкове 75 г.
- цукор 3 ст.ложки
- яйце 1 шт.
- борошно пшеничне 100-120 г.
- розпушувач 1 ч.л.
- для сирної маси:
- сир домашній 380-400 г.
- цукор за смаком
- яйце 2-3 шт.
- крохмал кукурудзяний 1 ст. л.
- сметана 1 ст. л.
- крім того:
- чорнослив без кісточки 170-200 г.
Розтерти масло кімнатної температури з цукром та яцем. Додати просіяне борошно з розпушувачем, і все розтерти до білості.
Тісто викласти у форму, яку попередньо вистелити папером для випічки.
Розмір дна моєї форми для кексів 23 на 9 см.
Випікати при температурі 170-180 градусів приблизно 20-25 хвилин.
Тим часом,вимитий та пропарений чорнослив висушити від зайвої вологи та порізати.
Сир розтерти з цукром, додати крохмаль, яйце, сметану, вимішати.
Дістати корж з духовки викласти рівномірно шматочки чорносливу, поверх нього нансти сирну масу. Розрівняти лопаткою/ложкою та відправити випікати ще на 40-45 хвилин.
Виймати з форми кекс, охолодженим.
Комментарии
следить за комментариямиЦе 2 в одному — і кекс,і запіканка!
саме так, можна приготувати у круглій формі, наступного разу так і зроблю, мала тільки 380 г сиру, думаю порцію сиру збільшити)))
Бачила такий рецепт в неті, роздрукувала і планувала на тижні приготувати. Дуже ефектно виглядає
якщо любиш чорнослив і сир — потрібно приготувати)))
Отличный рецепт
дякую)))
В КК без размышлений! Очень люблю такую выпечку!