Колись давно записала рецепт коржів для торта з томатного соку...
А коли захотілося вночі спекти якийсь тортик,а в холодильнику мінімум продуктів,цей рецепт став у пригоді.
Комусь такий торт нагадує медівник,комусь віддає м'ятою))) Як на мене,торт як торт))) але ніхто не здогадався з чого випечені коржі,доречі коржі пісні.
Потрібно:
- Томатний сік (домашній) 250 мл
- Сода харчова 1 ч.л.
- Олія (рафінована) 75 мл
- Цукор 1 скл.
- Борошно 4-5 скл.
До томатного соку додати олію,
Перемішати та залишити на 10-15 хвилин,щоб сода повністю погасилася.
На цьому етапі в мене заклинело відро хлібопічки,тому прийшлося місити вручну.
До томатного соку з олією,цукром та содою,підсипати борошно просіяне та замішувати тісто.
Спочатку я замішувала тісто виделкою.
Коли стало важко мішати тісто для коржів,взяласа місити руками.
Тісто міситься легко,воно не має бути дуже забитим,приблизно таким як на вареники.
Кількість борошна залежитьвід якості борошна і густоти томатного соку.
Розділити тісто на 4-5 частини та розкачати кожну.
Перед тим,як вирізати корж,потрібно тісто перевернути,інакше воно "сяде" і коржі будуть нерівні і неоднакові.
Проколоти тісто виделкою та випікати в духовці при 200 град. 7-8 хвилин,корж не має бути сухим і запеченим.
Крем можна брати для торта будь який,в мене заварний.
Перемастити коржі кремом та дати просочитися тортові.
Смачний тортик із заварним кремом та коржами на томатному соці.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЗамечательные коржи! Я пекла на томатной пасте, было очень вкусно
А присмаку немає?
присмак більше схожий на медовий,но не томатний точно!
Иннуш, это — чистая магия! Опять вспомнила Гарри Поттера и их школу. Берем томатный сок и получаем медовик! У нас из соков только томатный и остался. Попробую — отчитаюсь!
у меня таже история с соками))) попробуй обязательно и крема не жалей!