Для медового коржа: у посуду покласти маргарин, 1стакан цукру, мед і соду. Варити, помішуючи до коричневого кольору. Трохи охолодити і додати 2 яйця 2,5- 3 стакани муки, 1 ст.л. амонію. Замісити тісто, Форму застелити пергаментом, тісто розкласти руками(якщо липне до рук, можна трішечки руки змочити водою). Получиться 2 коржі.Просочити.
Для макового коржа: яйце збити з цукром, додати сметану з 1ст.л. амонію, 1-1,5 стакани муки. Получиться теж 2 коржі. Просочити.
Випікати коржі по 15-20хв при температурі 170 градусів.
Крем може бути різний, який вам більше до смаку. Я робила сметанковий: 400 грам сметани+125грам цукру+10грам ваніліну. Все збивати 2-3хв.
Комментарии
следить за комментариямиВыглядит очень аппетитно
Дякую.
Вкусный тортик! Но вот вопросик, мак ложить в маовый корж, его перетирать нужно?
Ні.
Скажите пожалуйста, выпекать по два коржа из каждого теста, или по одному и разрезать потом на два коржа? Спасибо!
Краще випікати по два коржа з кожного тіста. Коли корж остигає, він трохи крошиться і тому розрізати його торошки не зручно. Не забутьте їх трошки просочити(я використала вишневий сік).
Спасибо!
просочити перед випічкою чи після?
Після випічки.
Сметанний крем не буде рідким?
В мене на цьому фото сметанний. Я додала трохи загущувача і сметана була 25% жирності. Гарно все збила і крем був не рідким.