Вітаю всіх зі святом Святої Трійці!
Нехай Зелені свята принесуть в Ваш дім радість, благодать, здоров'я і щастя.
У мене сьогодні дуже ароматна й дуже смачна випічка з найулюбленішого сирного тіста й свіжих полуниць. Подавати до столу з вершковим або ванільним морозивом.
Ингредиенты
- Для сирного тіста:
- сир домашній жирний 250 г.
- яйце 1 шт.
- масло вершкове 150 г.
- борошно пшеничне 250-300 г.
- дрібка солі
- Для начинки:
- полуниця 800-900 г.
- крохмаль картопляний 8 ч.л.
- цукор 8 ч.л.
- цукрова пудра для подачі
Замісити моє улюблене сирне тісто: свіжий домашній сир змішати з яйцем за допомогою виделки.
Масло кімнатної температури руками змішати з просіяним борошном до отримання крихти. Додати сіль.
До борошна з маслом додати сир з яйцем і замісити м'яке, еластичне тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути в пакет і відправити в холодильник на годинку.
Тісто може бути в холоді день чи два (як на мене воно ще й краще!!!), але перед приготуванням за півгодини, потрібно дістати його з холодильника.
Ділимо тісто спочатку на дві рівні частини, а потім кожну ще на чотири (приблизно по 90 г.).
Духовку розігріти до 180-190 градусів.
на фото половина порції
Полуницю вимити, висушити і нарізати на шматочки.
З кожної частини тіста розкачувати коло завтовшки приблизно 3 мм.
В центрі викласти по чайній ложці (без верху) крохмаль, розріняти.
На крохмаль, по колу викласти шматочки полуниці, присипати зверху цукром до смаку.
Краї тіста по колу защипнути.
Викладати міні галети на форму, вистелену папером для випічки. Випікати в духовці приблизно 20 хвилин.
Краї тіста мають гарно підрум'янитись.
Готові галети за бажанням можна притрусити цукровою пудрою.
Подавати до столу міні пиріжки можна теплими або холодними - однаково смачно)))
Комментарии
следить за комментариямиЯка смакота, а аромат навіть з єкрану чути!
Дякую)))