Такі ялинки готувати дуже просто, можна робити різного розміру і декорувати за своїм смаком та фантазією.
Ингредиенты
- Тісто листкове 500 г.
- Макова начинка 100 г
- Яйце 1/2 шт.
- Крім того:
- Цукрова пудра
Тісто розморозити при кімнатній температурі (у мене ось такі чотири прямокутники).
Потім розкачуємо кожен шматочок в пласт товщиною 3-4 мм, складаємо по два і вирізаємо гострим ножем, трикутниками.
На шар тіста рівномірно розкладаємо макову начинку і накриваємо зверху другим шаром тіста.
Формуємо наші ялиночки: нарізаємо рівні смужки починаючи з верхівки, залишаючи цілим центр - це буде стовбур ялинки, і скручуємо смужки по одному або два-три рази, в залежності від їх довжини.Із залишків тіста вирізати стовбур і зірочки.
Ялиночки викласти на форму з папером для випічки, змастити збитим яйцем.
Духовку розігріти до 220 градусів, а далі випікати 10-12 хвилин при 190 градусах.
Прикрасити ялинки або цукровою помадкою (цукрову пудру змішати з вершками і додати кілька крапель лимонного соку)
або цукровою пудрою)))або розтопленим шоколадом.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКрасивые елочки! Мне даже больше понравилась та, что ещё без глазури. Хотя с глазурью вкусней!
Дякую) Декорувати ялиночки можна, як підкаже фантазія. Я минулого року маленькі пару зробила на подаруночки — було гарно і смачно))).
Цікавий спосіб, я такого не бачила і сама би не додумалася. Я про те, як розкроєна ялинка!
В предверии наступающих праздников очень актуальный рецепт! Спасибо за идею с маленькими ёлочками на подарки!
таааа, швидко, а смачно)