Смачний пиріг зі сливами, який швидко й просто готувати.
Ингредиенты
- яйця 3 шт.
- цукор 1/2 скл.
- ряжанка (4%) 250 мл.
- сода 1 ч.л.
- сік лимона 1 ст. л.
- борошно 180-200 г.
- дрібка солі
- сливи
- олія для форми
До ряжанки додати 1 ч. ложку соди (погашеної лим.соком)
Ряжанку можна замінити кислим молоком.
Ряжанку з"єднати з яйцями і цукром.
У глибоку миску просіяти борошно, додати дрібку солі і суміш ряжанки з яйцями. Перемішати.
Тісто має бути, як на оладки.
Форму з високими бортами змазати олією притрусити борошном.
У мене форма 20 на 20 см.
Вилити тісто на форму. Зверху розмістити половинки слив, врахуйте, що тісто піднімається.
Для штрейзеля: в окремій мисці розітріть виделкою ложку масла з ложкою цукру і двома ложками борошна в крихту.
Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки. Через 15 хвилин пиріг посипати штрейзелем і випікати до готовності. Готовність перевірити
дерев"яною палочкою.
Вистудити пиріг у формі, а потім перекласти на дошку чи тарілку. Подавати з молоком або чаєм. Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЛюблю такі швидкі пироги,готую як солодкі, так і переважно солоні з різними начинками, правда на кефірі чи кислому молоці.
можна й на кислому молоці, також люблю цей пиріг з вишнями, ревенем або полуницями)))
Клас. Легко і просто. Беру в К.К.