У мене сьогодні смачний та ароматний сирник з додаванням гарбуза на шоколадній основі.
Ингредиенты
- Для тіста:
- масло вершкове 125 г.
- борошно пшеничне 280-300 г.
- какао темне 2 ст. л.
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- цукор 4 ст. л.
- яйце 1 шт.
- Для начинки:
- сир домашній 500 г.
- яйця 2-3 шт.
- цукор 3/4 скл.
- гарбузове пюре 1/2 скл.
- кориця мелена 0,5 ч
- крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
Просіяне борошно з
розпушувачем,
какао, цукром і вершковим маслом (кімнатної температури!) помістити в миску й за допомогою вилки перетворити в крихту. Додати яйце і вимісити пісочне тісто.
Важливо щоб какао було гарної якості.
Тісто розкачати. Я це роблю на пергаменті, потім легше переносити тісто у форму.
Перенести у форму (діаметр 26 см.), формуючи бортики.
Гарбузове пюре: шматочки гарбуза готую в пароварці, зварений гарбуз перетворюю на пюре за допомогою блендера.
Сир гарно перетерти через сито або за допомогою картоплем'ячки. У глибокій мисці змішати домашній сир, крохмаль, цукор, гарбузове пюре і яйця.
Викласти сирну начинку на тісто.
Пиріг випікати в духовці протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів.
Подавати до столу зі згущеним молоком.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСмакота! Шкода, що в моїй сім"ї, тільки гарбуз люблю я, з нього можна стільки смакоти приготувати
Я його колись, давно, також не любила. Перший урожай весь просто згнив, бо я крім каші нічого незнала готувати....А потім помаленько всіх навчила його їсти. Додаючи пюре у тісто воно стає неймовірно пухким і гарного кольору, а на смак не чути. Мої улюблені булочки:
Булочки чудові Та чоловік тільки бачить , що я принесла гарбуз до хати і тут починається доставання що я буду з ним робити,