Запрошую вас на смачний пиріг з великою кількістю ягід. Ніжне тісто з кислинкою порічки під шапочкою з безе - не пиріг, а пісня! Мені дуже подобається тісто, ідеально підходить для кави чи чаю, особливо влітку. Готувати швидко, легко, я рекомендую!
Ингредиенты
- масло вершкове 75 г.
- цукор 65 г.
- жовтки 3 шт.
- борошно пшеничне 180 г.
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- молоко 100 мл.
- Для безе:
- білки 3 шт.
- цукор 3-5 ст. л.
- крім того:
- порічки 250-300 г.
- крохмаль 1 ст. л.
Борошно просіяти з розпушувачем до миски.
Масло, кімнатної температури, стерти з цукром
і далі по одному додати жовтки.
Поступово, в три прийоми додавати до маси борошно і молоко. Тісто вийде досить густим.
Підготувати форму діаметром 18-20 см., вистелити папером для випічки. Викласти тісто на дно форми, розрівняти ложкою.
Білки збити з цукром в густу піну.
Порічки звільнити від гілочок, вимити, висушити і перемішати з крохмалем.
Половину ягід викласти на тісто.
Решту перемішати обережно зі збитими білками.
На верх викласти збиті білки з ягодами.
Пиріг випікати при температурі 180 градусів 55-60 хвилин на нижньому рівні духовки, після 25-30 хвилин прикрити безе фольгою й решту часу випікати під нею.
Дати готовому пирогу охолонути і різати на порційні шматки.
Комментарии
следить за комментариямиСправжній літній пиріг, дуже смачно виглядає.
дякую))