Приготуємо тісто: м'яке вершкове масло розітріть з цукром і ванільним цукром, додайте яйця, перемішайте до однорідності. Тепер додамо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішаємо. Має вийти не дуже густе тісто.
Приготуємо штрейзель: горіхи подрібнимо. Перемішаємо горіхи з цукром. Додамо масло і потім борошно. Розітремо руками горіхи з цукром, маслом і борошном, щоб вийшла крихта.
Вишню, якщо вона заморожена, відкинемо на друшляк, розморозимо і дамо стекти рідині. Якщо вишня дуже кисла, додаємо ложку цукру.
Перекладемо вишню в миску, додамо крохмаль. Перемішаємо.
Збираємо пиріг:
У змащену форму (у мене кругла форма 24) викладемо тісто. На тісто викладіть вишню. На вишню викладемо штрейзель. Розрівняти.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиПиріг такий знаю, а ось штрейзел не знаю . Цікаво звідки пішла така назва
Штрейзель — це як солодка крихта. А звідки пішла така назва,нажаль, незнаю, але це надзвичайно смачно