На ці вихідні, для своїх рідних, приготувала один із своїх улюблений пляцків з дитинства - хрусткі пісочні коржі перемазані солодким вареним сиром. Рекомендую - це дуже смачно!
Ингредиенты
- Для тіста:
- борошно пшеничне вищого гатунку 250 г.
- цукор 0,5 скл.
- масло вершкове 100 г.
- яйця 1 шт.
- сметана 2 ст. л.
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- Для крему:
- сир домашній 500 г
- цукор 2/3 скл.
- яйце 1 шт.
- масло вершкове 100 г.
- пудинг 1 пачка
- молоко 100 мл.
Борошно просіяти до миски, змішати з неповною чайною ложечкою розпушувача, додати цукор, нарізане на маленькі шматочки масло, яйце, сметану та замісити м'яке, еластичне тісто. Розділити його на три рівні частини, на півгодини прибрати в холодильник.
Далі тісто на робочій поверхні розкачувати
завтовшки 5 мм, за розміром вашої форми: круглої або в прямокутний пласт і перенести на пергаментний папір (у мене діаметр 25 см.). Випекти три коржі при темп.180 до злегка золотистого кольору.
Для крему краще купити домашній сир, гарної якості. У ковшику гарно перемішати сир, масло, цукор, яйце. Поставити на вогонь і довести до кипіння. 1 пачку пудингу ванільного або сметанкового розвести в молоці і вилити до крему, ще раз довести до кипіння. Постійно помішуючи варити масу до загустіння. Крем охолодити.
Перемазати сирною масою коржі і залишити пляцок в холоді. Зверху пляцок декорувати подрібненим шоколадом або кокосовою стружкою.
Найкраще смакує на другий день. Смачного!
Комментарии
следить за комментариямив розрізі ідеально виглядає! Крем спробую обов'язково дякую
і крем смачний, і тортик — тож рекомендую)
Мені дуже подобаються пляцки, але з таким кремом ніколи не зустрічала! Як же його сховати...до другого дня!
так, витримати до завтра — це не просто, "маєш рацію" по цій причині немає фото цілого пляцка, але я сьогодні спекла ще один — завтра маю іменини
Дуже апетитний і крем такий цікавий
дякую, цей пляцок дуже смачний, правда ми дуже любимо все сирно-сметанкове
Катя, а сир не потрібно перед тим перетирати
Все залежить від сиру, мені із села зазвичай передають ідеальний, інколи тільки можу поставити ще під гніт, а якщо потрібно досягти більш гладкої консистеції сирної маси — сир можна перетерти або пробити блендером.
Очень красиво и аппетитно! Понравился творожный крем, беру на заметку!
Спасибо большое
на прохання рідних повторила))))
Бачу, в тебе вже передсвяткова репетиція! Все, сьогодні спробую!
Так, сьогодні маю святковий обід (7 грудня — день великомучениці Катерини, у народі "Катерини", свято дівочої долі)
Мій пляцок — у холодильнику! Скориставшись "службовим становищем" разом з котом спробували трохи коржика і крема — смачно! Але замало, тому доведеться чекати до завтра. До речі, додала у крем ложку коньяку (готувала для дорослих) і замінила пудинг крохмалом. Звіт — завтра!
Ось і мої вітання усіх Катерин з минулим святом! Фоткала зранку поспіхом, бо деякі нетерплячки вже спробували обрізки і танцювали за спиною с чашкою, канючили, що спізнюються та коментували під руку мої фотостраждання!
На фото не видно, але насправді крема багато і він дуже смачний! Дякую, Катюша!
дякую гарненько за фотозвіт, тільки сьогодні прочитала коментар — дуже дякую за привітання, на свято пекла два торти — цей і ще бісквітний рулет з шоколадно-малиновим мусом, гості сказали що білий торт смачніший, ще на другий день телефонували і дякували)))
Дякую тобі, Катя, за рецепт! Повторю його ще й не раз! Крем справді незвичайний і дуже смачний!
І мій черговий ляп — закінчився розпушувач, і я замінила його на соду, але (курка, курка, курка смажена) додала оцет і замість хрумких коржей отримала зовсім інші. Пляцок смачний, але це вже не те. Я це для того, щоб не робили так, як я. А крем бомбезний, хочу зробити з ним медовий бісквіт.
а зробити самій розпушувач швиденько?
http://www.chef.com.ua/recepty/vipechka/razryhlitel-i-smes-specij-dlya-testa-i-vypechki-sdelaj-sam-rozpushuvach-5025.html#.WHiKwXSg_Dc
Ти ж мене знаєш, у мене руки працюють швидше за голову