Бананово-апельсиновий пляцок з грубих пряників з вишнями і заварним кремом.
Також можете спробувати
швидкий пляцок.
Для заварного крему:
- Яйце куряче 1 шт.
- Цукор 120 г
- Борошно 2 ст. л.
- Молоко 500 мл
- Вишня без кісточки 1 скл. в охолоджений крем
Щоб швидко зварити заварний крем потрібно: 1) Закип'ятити 400 мл молока, а тим часом...
2) Яйця збити з цукром, додати борошно і влити 100 мл холодного молока, все разом збити міксером.
Влити тоненькою цівкою гаряче молоко і одночасно змішувати міксером, поставити на маленький вогонь і помішуючи заварити крем за 2-3 хвилини. Дати крему остигнути.
Грубий пряник 6-7 шт., порізати на 2 частини.
Для просочування пряника:
- Яйце куряче(в мене 1 яйце+1 білок) 2 шт.
- Цукор 4 ст. л.
- Апельсин 1 шт.
- Банан 1 шт.
- молоко 1 скл.
З половини апельсину зняти цедру (тільки помаранчеву),додати яйця і цукор, порізаний банан та молоко.
Якщо банан нестиглий,можна розім'яти виделкою.
Змішати все міксером.
Залити бананово-апельсиновою сумішшю пряники. Залишити для просочування пряника.
Апельсин розділити на дольки і очистити від плівки. Розірвати на кусочки і додати до пряників.
В охолоджений заварний крем додати вишню у власному соці без кісточки і соку.
Перемішати крем з вишнею.
Форму змастити вершковим маслом, в мене діаметр форми 17 см.
На дно викласти 1/2 частину просочених пряників.
Шар заварного крему з вишнями.
Крем приблизно ділимо на 3 частини.
Знову шар пряників з апельсином і бананом.
Зверху заварний крем з вишнями.
Порізати на 4-6 частини ще 2 пряника, змішати із залишками крему.
Випікати пляцок з пряникі 1 годину. Я випікаю в хлібопічці.
Остудити пляцок у формі.
Присипати бананово-апельсиновий пляцок з пряників з вишнею і заварним кремом цукровою пудрою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКогда лень возиться с тестом — в самый раз!