Листкове тонке і хрустке тісто, яке добре підходить для випічки рогаликів, коржів для наполеону та домашнього печива.
Потрібно:
- Борошно пшеничне 300 г
- Маргарин 200 г
- Сметана 200 г
- Сіль 1/2 ч.л.
- Макова начинка 400 г
- Цукрова пудра 100 г
Борошно перетерти з маргарином в крихту, додати сіль і сметану та замісити тісто.
Взагалі по рецепту(казала невістка з Ужгорода))) що тісто замішується ножем.
В перетертому борошні з маргарином робиться ямка, додається потроху сметани і ножем підготрається борошно ножем в середину, доки не закінчиться сметана.
Тісто винести на холод на дві години.
Розрізати тісто на 6 кусків.
Розкачати тісто, якомога тоньше, розрізати на трикутники та викласти макову начинку по 1 ч.л.
В мене макова начинка з цукатами.
Сформувати рогалики.
Випікати рогалики на пергаменті при температурі 200 град. 20 хвилин.
Дати рогаликам з маком остигнути та припудрити рогалики цукровою пудрою.
Рогалики з маком мають дуже ніжне, хрустке, тонке і ароматне листкове тісто і багато соковитої начинки.
Смачних і Веселих Різдвяних Свят!
Комментарии
следить за комментариямиГарненькі рогалики.
Дякую,Катруся!
Які гарні та тоненькі! Їхні круасани відпочивають. Ой, а тарілочка яка і чашечка
тарілочку купила, а чашечку в куми конфіскувала для фото Дякую,Женя!