Крухі рогалики на смальці з начинкою -
традиційні солодощі на західноукраїнському весіллі
.
Ингредиенты
- вершкове масло 140 г.
- смалець 60 г.
- борошно пшеничне 420-450 г.
- дрібка солі
- сметана 100 г.
- молоко 100 г.
- яйце 1 шт.
- лимонний сік 1 ст. л.
- для начинки:
- джем (у мене абрикосовий)
- або вишні
- або макова начинка
- цукрова пудра
Вершкове масло і смалець помістити на півтора години в морозильну камеру. До борошна додати дрібку солі, порізані кубиками масло, смалець і посікти в крихту.
Яйце, сметану, молоко, лимонний сік перемішати. Добавити до крихти та швидко замісити тісто. Відправити в холодильник на 1 годину.
Готове тісто розділити на 6 рівних частин.
Кожну частину тоненько розкачати в круг, який розрізати на 12 рівних сегментів. На край чайною ложкою викладати начинку (повидло, вишні або макову начинку), загортати рулетом.
Викласти рогалики на деко з папером для випічки і випікати при 180 град. близько 25-30 хвилин.
Готові рогалики густо присипати цукровою пудрою.
Я готувала сьогодні рогалики з готовою маковою начинкою та абрикосовим джемом.
Рогалики ароматні, смачні та дуже крихкі.
Комментарии
следить за комментариямиЗамечательные рогалики! Вкус детства. И очень нежные, судя по фото.
Спасибо большое) маленькие рогалики буквально "тают" во рту)