Цей рецепт — один з тих випадків, коли зі скромного набору продуктів виходить надзвичайно смачний результат — шоколадний, ароматний і пряний пиріг.
Червоний перець у складі пирога не робить його гострим, а просто додає дуже цікавий смак. Якщо ви готуєте для дітей або не хочете його, червоний перець можна не використовувати. Тоді вийде просто смачний шоколадний пиріг.
Ингредиенты
- борошно пшеничне 200 г
- цукор 200 г
- какао 65 г
- перець червоний мелений 0.2 ч.л.
- сіль 0.2 ч
- вода 240 мл
- олія (60 мл для тіста + 1ч.л. для глазурі)
- яблучний оцет 1 ст. л.
- шоколад чорний 100 г
- сода харчова 1 ч.л.
Спочатку розігрійте духовку до 175℃. Змастіть круглу роз'ємну форму 20 см олією і дно закрийте папером для випічки, теж трохи змастіть олією.
Потім необхідно просіяти борошно і какао в миску.
Туди ж додаємо всі сухі інгредієнти: цукор, сіль, соду і перець.
Всі сухі інгредієнти потрібно перемішати. Окремо потрібно відміряти і перемішати рідкі інгредієнти: воду, олію і оцет.
Додаємо рідкі інгредієнти до сухих і акуратно перемішуємо. До гладкості вимішувати не потрібно. Тісто буде трохи неоднорідним.
Викладаємо тісто для пирога в форму і розрівнюємо ложкою або лопаткою.
Випікаємо пиріг при 175℃ протягом 35-40 хвилин до «сухої зубочистки».Поки пиріг остигає, можна приготувати глазур: шоколад розламуємо на шматочки, додаємо ложку рослинної олії для блиску і розтоплюємо на плиті, помішуючи. Як тільки в шоколаді залишиться пара невеликих шматочків, знімаємо з вогню і продовжуємо розмішувати шоколад, шматочки розчиняться.
Поливаємо пиріг глазур'ю. Її вистачить, щоб прикрасити верх пирога. Якщо ви хочете повністю залити глазур'ю пиріг (і верх, і боки), візьміть подвійну кількість продуктів для глазурі.
Комментарии
следить за комментариямиО, це щось нове і цікаве — шоколадний торт з червоний перцем! Колись подруга пригощала бізе або меренгами, в які помилково добавила мелений білий перець — це була бомба: -D! Но дуже вкусно з кавою! Але повторити цей шедевр вона потім не змогла! А в мене бізе не дуже виходить. Забираю рецепт в КК, спробую через місяц: гості приїдуть — буде чим здивувати!
ДякуюВ мене є ще рецепт з чорним меленим перцем, це крем для перемазування вафель, дуже цікавий смак виходить,дороблю покрокові фото виставлю його