Національна австрійська страва штрудель (нім.
Strudel - вихор, воронка, вир) являє собою рулет з різною начинкою, скручений з дуже тонкого тіста.
Його роблять з різними начинками, але в популярності з яблучним штруделем, мабуть, не зрівняється жоден його різновид.
Австрійці обирали собі наречену з огляду на те, як вона вміє готувати штрудель.
Сьогодні ми готуємо шоколадний штрудель з начинкою з яблук та грецьких горіхів.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно пшеничне 250+50 г.
- Масло вершкове 100 г.
- Какао 2 ст. л.
- Цукор 2 ст. л.
- Вода 1-2 ст. л.
- Яйце 1 шт.
- Для начинки:
- Яблука 4 шт.
- Цукор 150 г.
- Грецькі горіхи 3 ст. л.
- Масло вершкове 100-150 г.
- Кориця
- Ваніль
В миску викласти борошно, цукор та какао.
Перемішати все.
Додати яйце, розм’якшене масло та 1-2 ст.л. води.
Замісити тісто.
Добре вимісити його (воно має бути м’яким, еластичним та не прилипати до рук).
Загорнути в харчову плівку та покласти в холодильник на 30 хвилин.
Готуємо начинку.
Чистимо яблука та ріжемо тоненькими пластами.
В сковороді розтоплюємо масло.
Додаємо подрібнені горіхи та трохи обсмажуємо їх.
Потім додаємо яблука та цукор.
Перемішуємо.
Через декілька хвилин додаємо корицю та ваніль (за смаком).
І готуємо, помішуючи, хвилин 10.
Дуже тоненько розкачуємо тісто та викладаємо охолоджену начинку.
Скручуємо рулетом і ставимо випікатись в духовку при 180-200° С на 40-45 хвилин.
Штрудель має підрум’янитись.
Такої кількості тіста та начинки мені вистачило на 2 штруделі.
Готовий штрудель залишаємо хвилин на 10 та ріжемо.
Подавати з цукровою пудрою, шоколадним сиропом або кулькою морозива.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиСмакота!
Дякую)