Суфле «Яблучна хмаринка»
- яблука - 600 г,
- яблучний сік - 150 мл + 4 ст. ложки,
- желатин - 20 г,
- цукор - 150 г,
- вода - 100 мл,
- лимонний сік - 1/2 ч. ложки,
- сода - 1/4 ч. ложки,
- ванілін - на кінчику ножа.
- Яблука очистіть від шкіри і насіння, дрібно поріжте. До яблук додайте 4 ст. ложки яблучного соку і тушкуйте під кришкою до м’якості, охолодіть.
- Желатин замочіть в 150 мл яблучного соку.
- Поки желатин набухає, зваріть сироп з цукру, ваніліну та води (варіть 10 хвилин на слабкому вогні), остудіть. Введіть в желатин цукровий сироп, охолодіть, але не дайте йому загуснути.
- Остиглі яблука протріть через сито або збийте блендером.
- У чашу для збивання влийте теплий сироп, почніть збивати і тонкою цівкою введіть желатин, не припиняючи збивати (хвилин 5-7). Маса повинна збільшитися і стати повітряною.
- Додайте лимонний сік і продовжуйте збивати (ще 2-3 хвилини). Потім додайте соду і продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини.
- Яблучне пюре збийте і по ложечці введіть в желатинову суміш, збийте до м’яких піків.
- Яблучне суфле розлийте по формах і поставте в холодильник на 2-3 години.
- Готове яблучне суфле полийте малиновим соусом або варенням.
Шеф-повар также рекомендует:
Комментарии
следить за комментариямиРецепт понравился, и обязательно хочу приготовить!
Вот только вопрос: зачем сода? Ведь десерт не выпекается, и на взбивание подобных смесей она никак не влияет...
для того щоб пухкенький був десерт, зазвичай дається оцет і сода але з лимонним соком смачніше, ця процедура називається згашування
дуже смачний) обовязково спробуйте
наскільки я знаю, це більше відноситься до випічки, а не холодних десертів.
Тут він пухкенький буде завдяки міксеру і желатину.
Похож на рецепт яблочного самбука только без соды