Ингредиенты
- яйця курячі 6 шт.
- цукор 1/2 скл.
- борошно пшеничне 120 г.
- розпушувач тіста 1/3 ч.л.
- дрібка солі
- масло вершкове (розтопити) 50 г.
- Крем:
- вершки 100 мл.
- шоколад темний 200 г.
- паста арахісова 200 г.
- маскарпоне 125 г.
- цукрова пудра (до смаку)
- масло вершкове — 100 г.+30 г.
Жовтки відділити від білків. Білки добре збити за допомогою міксера, спочатку з дрібкою солі на малих оборатах, далі збільшуючи обороти міксера, додати цукор. До збитих білків по одному додавати жовтки, постійно повільно перемішуючи. Далі поступово додати просіяне з розпушувачем борошно. Насамкінець додати розтоплене масло і акуратно перемішати.
Велику форму для випічки (у мене стандартна з електричної духовки) вистелити папером для випічки. Тісто рівномірно розподілити по формі. Випікати при температурі 180 градусів приблизно 10-12 хвилин.
Готове тісто дістати з форми, звільнити від паперу і охолодити. Тісто розділити на 4 рівні частини.
Вершки довести до кипіння, зняти з вогню і додати подрібнений шоколад, добре перемішати до повного розтоплення шоколаду і додати 30 г. вершкового масла.
В глибокій мисці збити міксером маскарпоне, масло кімнатної температури і цукрову пудру(до смаку).
Далі перемазуємо коржі: спочатку на дві смужки нанести шар шоколадного крему, а на інші дві - шар арахісової пасти (у мене паста з білим шоколадам) На коржі з шоколадом розподілити крем з маскарпоне. Після чого коржі скласти один на другий чергуючи.
Зверху на торт нанести шоколадний крем. Торт охолодити в холодильнику.
Комментарии
следить за комментариямиДуже гарний тортик
дякую і дуже смачний)
Вкусно и красиво!
дякую)
Сьогодні день народження у мого племінника, з двох порцій спекла і сформувала для нього такий солодкий подарунок (основний крем масло з вареним згущеним молоком):
Яка красота
дякую, Оксана)