1 капустина,
12 яєць,
3 черстві несолодкі булочки,
100 г масла,
1-2 ст. ложки сухарів,
зелень петрушки, часник за бажанням, сіль, перець до смаку.
Соус:
2-3 цибулини,
200 г сметани,
кефіру або квасного молока,
2 ст. ложки борошна,
сіль, перець, цитриновий сік.
Капусту запарюємо, як на голубці, і обережно зрізаємо з листків товсті частини. Капустяне листя сортуємо за розміром (велике, середнє і найменше). Жовтки присолюємо і додаємо до масла, який розтираємо в макітрі. Намочену в молоці чи воді булку відтискаємо, і розтираємо разом з масою. Додаємо сухарі, дрібно посічену зелень петрушки, часник, сіль, перець, збиті на густу піну білки і все легко перемішуємо.
Беремо найбільший листок капусти і розподіляємо по ньому ложку маси. Зверху кладемо середній листок і кладемо вже меншу кількість маси. Накриваємо це найменшим листочком, змащеним невеликою кількістю маси. Листочки скручуємо так, щоби маса не виходила за краї рулету.
Капустяні рулетики складаємо до гусятниці і заливаємо частиною цибулевого соусу. На дно гусятниці обов'язково покласти шар капустяного листя. Ставимо у нагріту піч. Готуємо на слабкому вогні близько 1,5 год.
Комментарии
следить за комментариями